Jump to content

Mit tehetünk a szakítás után?

2014. 05. 19. 18:24

Az önzetlen és viszonzott szerelem az egyik legszebb dolog a világon. Azonban nem biztos, hogy amiről úgy gondoljuk, hogy életünk végéig kitart, az így is lesz. Természetesen nagyon fájdalmas az, amikor elengedjük azt, akit szeretünk. Pláne akkor, ha derült égből villámcsapásként érkezik a szakítás. Sokan úgy érzik, nincs tovább, pedig túlélhető a szakítás. Néhány tipp, mivel lehet „könnyebb” az ember lelke az elmúló szerelem után.

Lehet sajnáltatni magunkat, szomorú dalokat, hallgatni, bánatunkban megenni egy – vagy több - nagy tábla csokit, sírni egy vagy két napig. De ne tovább! A világ nem omlott össze attól, hogy szakítottunk. Az élet megy tovább. Lehet, hogy kicsit kilátástalannak tűnik most minden, de nézhetjük úgy is, hogy mennyi új lehetőség vár ránk.

Egy biztos, az önmarcangolás nem segít, és egy szakítás nem tántoríthat el a párkapcsolatoktól! Próbálkozni kell újra, nem szabad, hogy a lehetőségek az orrunk előtt haladjanak el.

Bármilyen furcsán hangzik, de segít a lelki nyomorunkból kikászálódni egy kötetlen flörtölgetés. Azonban mindig legyünk tisztában azzal, hogy kivel flörtölgetünk csupán, és kivel szeretnénk komolyabb kapcsolatot! Ha a suli legmenőbb sráca vagy lánya észre sem vesz semmi baj, hiszen elképzelhető, hogy az a lány vagy srác az edzőteremből már régóta figyel téged, csak te nem vetted észre mert eddig szerelmes voltál.

Egy biztos, a legrosszabb, amit tehetünk az, ha követjük vagy hívogatjuk azt, aki már szakított velünk. Bizonyos esetekben ezt nem könnyű megállni, de tartani kell magunkat, hiszen nem szabad olyan kocsi után szaladni, amelyik nem vesz fel.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:lelkielet.hu/kamaszpanasz.hu