Jump to content

A jó párkapcsolat titka

2014. 07. 12. 12:57

Párkapcsolatban élni nem könnyű, viszont ha néhány íratlan szabályt betartunk, mesébe illő álommá válhat szerelmünkkel eltöltött idő. De mi az, amit be kell tartanunk? Hogyan kedveskedjünk párunknak? Legyünk őszinték vagy egy-két kegyes hazugság még belefér? Sokan azt gondolják, ezen kérdésekre több helyes válasz létezik, holott erre a szakértők is rácáfolnak. Hogy miért?

Ha valakit közel engedünk magunkhoz, s ez fordítva is működik, mindenképp szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel megtalálni lelki társunkat, azt, akire számíthatunk, nem egyszerű. Főleg a mai, rohanó világban, ahol mindenki a karrierre koncentrál ahelyett, hogy az emberi kapcsolatokat helyezné előtérbe. Valamennyien keressük a másik felünket, de azt tudnunk kell, mindennek megvan az ára. Fontos a megértés, empátia, hogy önzetlenek legyünk a másikkal szemben. Akár az esti tévéprogramról, akár a nyári kirándulás kiválasztásáról van szó.

Egy hazugságokon alapuló kapcsolat egyértelműen halálra van ítélve. Ezért figyeljünk oda, hogy ha kicsit bántó is az igazság, mindenképpen az őszinteség az egyetlen járható út! Kedvesünk biztosan megérti majd, hogy csak a legjobbat akarjuk neki. Így nem kerülhet sor nézeteltérésre, amely eltitkolt történéseken alapul.

Fontos továbbá, hogy néha párunkat lepjük meg valami aprósággal, hölgyeket virággal vagy édességgel, férfiakat masszázzsal vagy könyvvel ajándékozhatjuk meg, amivel örömet okozhatunk. Nyáron, mikor az idő is engedi, szervezzünk közös programokat, menjünk el együtt sétálni, strandolni, rossz idő esetén moziba vagy színházba. Így több időt tölthetünk el egymással amellett, hogy szórakozunk.

Természetesen egy közös este, egy romantikus vacsora is lenyűgözheti partnerünket, néhány gyertyával pedig tökéletessé tehetjük a programot! Ezzel kívánok mindenkinek nagyszerű, élményekkel teli, tökéletes nyári szünetet!

(Forrás:lelkielet.hu/Fotó:a.magazine.co.uk)