Jump to content

A mézeshetek utáni döbbenet

2014. 09. 04. 10:32

Ha a házastársak házasságkötésük előtt még nem költöztek össze, nagy meglepetésben, sőt, csalódásban lehet részük az összebútorozás után. S hogy miért?

A mézeshetek alatt dől el, hogy a házasság sikeres, vagy kudarcos lesz-e. Lássuk az egyes állomásokat!

1. A szerelmesek úgy vélik, hogy házasságkötés után is rengeteg időt töltenek majd kettesben. A mézeshetek után viszont rájönnek, hogy rengeteg a kötelezettség, az elintézésre váró dolog, és az együtt töltött idő sem olyan felhőtlen, mint amire számítottak.

2. Félnek attól, hogy házaséletük unalmassá válik, viszont rájönnek, hogy valami nagyon tartós dologba csöppentek.

3. A feleség, és a férj is döbbenten veszi tudomásul, hogy párjában elég sok olyan fogyatékosság található, amit korábban nem vett észre. S mert jót akarnak a másiknak, megosztják ezeket a tulajdonságokat a másikkal. A beszélgetés során viszont kiderül, hogy a párjuk is talált egy-s más toldozni-foldozni valót az ő jellemükben. Már ki is robban az első veszekedés.

4. Sajnos mindketten olyan szavakat vágnak a másik fejéhez, és olyan hangnemben beszélnek, amit sose képzeltek volna, hogy megtesznek. Ekkor jönnek rá, hogy mindketten gyarlóak maradtak, és elkezdenek aggódni, hogy vajon boldog lesz-e a házasságuk. Elgondolkodnak azon is, hogy vajon ugyanúgy szereti-e őket a másik, mint korábban.

5. Mindkettejüket bántja, hogy csúnyán beszéltek egymással, nagyon magányosnak is érzik magukat, ezért bocsánatot kérnek egymástól. A kibékülés kellemes élmény, és úgy érzik, egyre jobban ismerik, és szeretik egymást.

Minden házasságban vannak nézeteltérések, de ettől még nem boldogtalan a házasság. A legelső nézeteltérések annak a jelei, hogy a két személyiség még nem forrott eggyé, és még nem tanulták meg, mit várhatnak el egymástól a megváltozott körülményekben. A házasság alatt hangolják össze a jellemüket, ekkor tanulják meg igazán tisztelni egymást. Házasságuk egyre sikeresebb lesz.

(Forrás:Harold Shryock:Boldog házasság, hogyan? /Fotó:thoughtcatalog.com)