Jump to content

Szexuális problémák a házasságban

2014. 10. 04. 07:00

Ha baj van egy házaspár szexuális életével, előbb-utóbb baj lesz magával a kapcsolattal is.

Sokszor nem tudni, hogy előbb veszekedett-e a házaspár, és csak utána lett gondjuk a nemi élettel, vagy éppen fordítva. Fontos ilyenkor azt megállapítani, hogy a pár egy hullámhosszon van-e még, vannak-e még közös pontjaik.

Sokszor csak azután jelenik meg a pár szexuális tanácsadáson, amikor már hónapok, sőt, évek óta nem volt szexuális életük. Minél több idő telt el szex nélkül, annál több idő szükséges a rendbehozatalra. Arra i hiába vár a pár, hogy a probléma majd megoldódik magától, sajnos csak ritkán van így.

Sokan a házasságukban lévő szexuális problémák elől egy harmadikhoz menekülnek. Ilyenkor még nehezebb a szexuális tanácsadó, s mindkét fél dolga. Akit megcsaltak, elveszíti a bizalmát a másik féllel szemben, becsapottnak érzi magát, s megkérdőjelezi a másik érzelmeit. Ilyen esetben nem szabad rögtön a szex témakörével foglalkozni, hiszen hogyan is lehetne azt várni, hogy a sértett fél a másikra tudja bízni a testét? Elsőként a kapcsolattal, s annak érzelmi oldalával kell foglalkozni. A terápia akkor vezet nagyobb eséllyel eredményre, ha a pár őszintén szereti egymást.

(Forrás: PatikaMagazin 2014 május / Fotó:www.huffingtonpost.com)