Jump to content

A pénzkezelés felelősség!

2014. 10. 11. 19:23

Bizony megesik, hogy a férjnek és a feleségnek más a véleménye arról, mit is kéne beszerezni újonnan a háztartásba, mire kellene költeni a pénzt. Hogyan lehet ezt kezelni?

Először is fontos megértenetek, hogy a pénzzel közösen gazdálkodtok, még akkor is, ha a feleség háztartásbeli, vagy a férjnek épp nincs munkahelye. Csak számold ki, mennyibe kerülne egy háztartási alkalmazott fizetése, plusz egy bébiszitter.

Beszélgessetek a pénzről is, ne kezeljétek tabuként! Nagyon jó ötletnek tartjuk egy háztartási napló vezetését, amibe bele lehet írni minden kiadást, mert így reális képetek lesz a költségeitekről. Persze nem kell minden fillérrel elszámolni, legyen némi zsebpénzetek is, de a nagyobb kiadásokat mindig beszéljétek meg, hiszen így mutatjátok ki a tapintatotokat, és ismeritek el a pénzetek közös voltát.

Ha szűkös anyagi idők járnak felettetek, vezessetek be takarékossági intézkedéseket, és mindketten mondjatok le olyan dolgokról, amik segítenek nektek pénzügyileg jól kijönni az adott hónapban.

(Forrás:Walter Nitsche: Házaspárok kézikönyve / Fotó: laurenlyonscole.com)