Jump to content

Az a fránya pénz!

2014. 10. 11. 15:40

Ti is küzdötök pénzproblémával? Sajnos a pénz komoly házassági probléma lehet, ezért megéri ezzel a területtel komolyabban foglalkozni.

A pénz valóban biztonságot jelent? Sajnos elég hamar értékét tudja veszíteni. Bizony nem lehet rajta venni megannyi értékes dolgot, például egészséget, békességet, harmóniát, boldog párkapcsolatot pedig pláne nem. Sőt, sajnos sokszor a pénz minden baj forrása, hiszen a pénz hajszolása tönkrevághatja az embert egészségileg, testileg, és bizony rámehet a boldog családi élet is.

Sokan akkor érzik magukat értékesnek, befolyásosnak, ha elegendő pénzük van. De ez nem jó így, hiszen az ember értéke nem a pénzben keresendő. Ha pedig jön egy anyagi probléma, akkor oda az önbecsülés?

Akkor is elszaladhat velünk a ló, ha egyre nagyobbak a személyes igényeink, és ezt természetesen pénzzel próbáljuk meg kielégíteni. Bicikliről motorkerékpárra pattanunk, onnan autóra, amit mindig egyre nagyobbra, fényűzőbbre cserélünk le. Persze csak akkor gond ez, ha az igényeink átveszik felettünk az irányítást, azaz elszalad velünk az a bizonyos ló.

(Forrás:Walter Nitsche: Házaspárok kézikönyve /Fotó:ccfi.com)