Jump to content

Utazó angyalok

2014. 11. 12. 08:40

Két, éppen úton lévő angyal állt meg a vagyonos család házánál, hogy ott töltse az éjszakát. A család goromba volt,és elutasította, hogy az angyalok a kúria vendégszobájában szálljanak meg. Ehelyett az angyalok egy hideg fekhelyet kaptak az alagsorban.

Ahogy a fekhelyüket készítették el a kemény padlón, az idősebb angyal észrevett egy lyukat a falon, és megjavította. Amikor a fiatalabb angyal megkérdezte, hogy miért, az idősebb azt válaszolta:
- A dolgok nem mindig azok, mint aminek látszanak.
A következő éjszakán a páros egy szegény, de nagyon vendégszerető farmer és felesége házában szállt meg. Miután megosztották velük azt a kevés ennivalót, amijük volt, a házaspár saját ágyát bocsátotta rendelkezésükre az alváshoz, amelyben pihentető éjszakát töltöttek. Amikor következő reggelen feljött a nap, az angyalok könnyek között találták a farmert és feleségét. Egyetlen tehenük, amely egyetlen bevételi forrásukat szolgáltató tejet adta, döglötten feküdt a mezőn.
A fiatalabb angyal megkérdezte az idősebbet:
- Hogyan történhetett ez!? Az első férfinak mindene megvolt, mégis segítettél neki. A második családnak csak kevese volt, mégis mindenét megosztotta velünk, és hagytad a tehenüket elpusztulni.
- A dolgok nem mindig azok, mint aminek látszanak - válaszolta az idősebb angyal. - Amikor a kúria alagsorában voltunk, észrevettem, hogy aranyat rejtettek a falba. Mivel a tulajdonos a kapzsiság fogja volt, és nem lett volna képes a szerencséjét megosztani másokkal, én bezártam a falat, így nem találhatja meg azt. Aztán az elmúlt éjszaka, amikor a farmer ágyában aludtunk, a halál angyala eljött a feleségéért. Én a tehenet adtam neki helyette.

A dolgok nem mindig azok, mint aminek látszanak.

(Forrás: ismeretlen / fotó:vaishu-tales.blogspot.com)