Jump to content

A felszínes házasság

2015. 01. 05. 16:00

Az ilyen házasság nem boldog, hiszen tagjai elégedetlenek a kapcsolatukkal, nem látják, hogy lenne erős oldala a házasságuknak, és döntő többségük már a váláson is gondolkodott.

Esetükben igen gyakori a konfliktusspirál, nincsenek vitamegoldásaik, csak görgetik maguk előtt a problémahalmazt. Ezek a párok ellustulnak a kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy meg sem próbálják jobbá tenni azt, nem tesznek erőfeszítéseket a jobbá tétel irányában. Nem nehéz kitalálni, hogy merre tartanak.

Nem kizárt, hogy a felszínes kapcsolatoknak is vannak erősségeik, de a kommunikáció, konfliktuskezelés és szexualitás területén igen alacsony értékeik vannak.

Kapcsolatuk silány minőségétől sokat szenvednek, szoronganak. Ők azok, akik keresik a segítséget, de nem találják, mert nem voltak kapcsolati mintáik, s azt hiszik, elég a szeretet, a többi megy magától.

Az ilyen házasság sebezhető, s gyakran jelennek meg benne külső partnerek, amitől aztán még nehezebb egymás felé nyitni.

A felszínes kapcsolat csak akkor menthető meg, ha mind a két fél hajlandó komoly változásokat eszközölni. Így is nagy adag elszántságra, és kitartásra lesz szükségük.

(Forrás:Mihalec Gábor / Fotó:quotes.lol-rofl.com)