Jump to content

A jó házasság titkai

2015. 01. 16. 14:00

Ezzel a pár tanáccsal elejét veheted a nagy házassági problémáknak! Önts tiszta vizet a pohárba!

Ne tedd tönkre magadban a Nőt! Sok nő az emancipáció égisze alatt elfojtja a nőiességét. Udvarolnak, döntéseket hoznak a férfi helyett, rivalizálnak velük. A férfiban így előbb-utóbb meghal a férfi én. Ne tedd tönkre magadban a Férfit!

Az a párkapcsolat a legtartósabb, amelyben a felek szerelemből házasodtak. Nem csoda, hiszen a házasság szerelemből, szenvedélyből, és intimitásból is táplálkozik. Az intimitás az egymás iránti gyöngédséget, érdeklődést, beszélgetéseket, kreativitást, egymásra figyelést, és a szexet is magába foglalja.

Még egy tartópillér van, ami az elköteleződés. Az elköteleződéstől sokan félnek, de az önkéntesség, - az, hogy tudod, a saját döntésed, és büszkén felvállalod-, feloldja.

Fontosak a tartalmas beszélgetések is. Ismerjétek meg egymást alaposan. Meséljetek egymásnak a gyermekkorotokról, a szüleitekkel kapcsolatos gondolataitokról, s arról, milyen temperamentumot hoztatok otthonról. Mondd el a párodnak, hogy milyen tapasztalataid voltak eddig az életben, milyen szokásokat alakítottál ki. Avasd be Őt az addigi életedbe, és beszélj neki a jelenlegi életedről is!

Ismerd meg a különbözőségeiteket, és fogadd el. Tanuljátok meg okosan megbeszélni a vitás kérdéseket, de ne kritizáljátok egymást, ne minősítsétek a másikat! Találjátok meg a közös pontokat! A vita témája érvek egymás mellé helyezése legyen, legyen asszertív, tárgyközpontú.

A párod a szövetségesed, ezért törekedj a közös döntések meghozatalára, és jutalmazd meg pozitív megerősítéssel. Jegyezd meg: az igazság szubjektív, két külön szemszögből nézitek a világot.

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:anasahmed.wordpress.com)

További érdekességekért keresd fel Facebook oldalunkat!