Jump to content

A zsörtölődés "haszna"

2015. 01. 22. 16:00

A zsörtölődés, és a kritika igazi feszültségteremtő.

Ha a férjet kritizálja a felesége, az megalázottnak érezheti magát, mogorva lesz, és vagy megsértődik, vagy visszavág a feleségének. Keserű, mérges, rosszindulatú t társ válik belőle. A kritizált feleség hűvös lesz, és visszahúzódó. Elmaradnak a jelentős beszélgetések, és előbb-utóbb házon kívül keresik majd a boldogságot. A gyermekek is megszenvedik ezt a feszült légkört, hiszen a csend, a sértések, és a tekintetek sortüzében nem érzik magukat biztonságban.

Ha az ember párja zsörtölődik, nehéz szeretni, hiszen folyamatosan azt kommunikálja, hogy nem felel meg, ő nem elég, változnia kellene.

Nem engedheted meg magadnak, hogy meggyűlöljön a házastársad! Ha folyamatosan a rossz tulajdonságait kommunikálod felé, könnyen megeshet, hogy szóbeli csatározás, makacsság, lustaság, visszahúzódás, és beszélgetéshiány lesz a vége.

A kritika pergőtüze senkinek sem esik jól. A gyakran kritizált fél hamarosan el fogja hanyagolni házastársi kötelességeit, és nem lesz örömteli hétköznapjainak hangulata. Ha gyakran bántanak otthon, hamarosan elkezded keresni azt a személyt, aki megért.

Tartsd fontosabbnak a boldog otthont, a szerető társat, és a gyermekeid érzelmi biztonságát a párod megváltoztatásánál. Gyakorold az elfogadóképességet!

(Forrás:Nancy Van Pelt: A boldog házasság titka/ Fotó:listen-hard.com)

További érdekességekért keresd fel Facebook oldalunkat!