Jump to content

Oldd fel a konfliktusokat! 1.rész

2015. 01. 27. 20:00

Egy kapcsolatban kikerülhetetlenek a konfliktusok, mivel a pár mindkét tagja más szemszögből nézi a dolgokat.

Elképzelted már, hogy milyen unalmas lenne az életed, ha mindent ugyanúgy gondolnátok? A különbözőségek viszont egyet nem értéshez, majd konfliktushoz vezetnek. A párok ekkor rendszerint elkezdenek aggódni a kapcsolatuk jövője miatt, ezért konfliktuskerülők lesznek, s elfojtják az érzelmeiket. A meg nem oldott, magunkba fojtott konfliktusok viszont hatalmas problémává duzzadhatnak.

Tartsd be a következő szabályokat:

Megfelelő helyet, és időt válasszatok a beszélgetéshez! Ha mérgesek vagytok, vagy nem vagytok ráhangolódva, halasszátok el, de ne sokáig. A beszélgetés alatt iktassatok ki minden zavaró tényezőt, kapcsoljátok ki a telefont, zárjátok be az ajtót, stb. Testileg, lelkileg, szellemileg kimerült állapotban sem tanácsos rendezni a dolgaitokat.

Mondd el, mit gondolsz, ne köntörfalazz! Én-üzenettel, tömören, világosan, nyugodtan, halk beszéddel fejezd ki a mondandódat, fejtsd ki a véleményed okait, s azt is, hogy milyen ötleteid vannak a probléma megoldására.

Egyszerre egy problémát beszéljetek meg! Egyszerre mindig csak egy problémával foglalkozz, s ne hozzatok elő régi (hat hónapnál régebbi) dolgokat újra.

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:franthony.com)

További érdekességekért keresd fel Facebook oldalunkat!