Jump to content

Részletek az udvarlás forgatókönyvéből

2015. 02. 01. 16:55

Cikkünkben betekintünk az udvarlás íratlan formuláiba.

Előkészületek

Az udvarlás első mozzanata az, amikor a leendő párok elkezdenek ismerkedni. Ez az időszak a kölcsönös önfényezés korszaka, hiszen a lehető legjobb színben szeretnénk feltűnni a másik előtt. Ide tartozik a randevún viselendő ruha kiválasztása is, valamint a viselkedési taktikák átgondolása. Egyértelmű, hogy meg szeretnénk mutatni érdekességünket, színes egyéniségünket a másiknak.

Ami a verbalitáson túl van

Ugyan a nemverbális jeleket mindkét fél olvassa, de mégis a nők a mesterei. Ezt persze előszeretettel ki is használják, hiszen a szemkontaktussal, mosollyal, apró érintésekkel, a másik felé való fordulással tudják szabályozni a férfiak közeledését, bátorítják, vagy épp visszavonulásra késztetik őket.

A szavak mesterei

Ha az előző szakaszban zöld utat kaptak egymástól a folytatásra, elkezdődhet a valódi kapcsolat felvétele, azaz a beszélgetés. Ez a nagyon hosszú, szórakoztató, tartalmas beszélgetések ideje, melyben a felek megismerik egymás intelligenciáját, személyiségét, kreativitását, és azt, hogy a másik mennyire tud majd elköteleződni a kapcsolatban.

Megöl a bizonytalanság!

Főként a nőkre jellemző, hogy a kapcsolat kezdetén, amikor még nem biztosak a másik érzéseiben, visszahúzódóak, félénkek, és sokszor ambivalensen viselkednek. A nő ilyenkor feltérképezi a férfit, minél több dolgot igyekszik róla megtudni, de legfőképpen az érdekli, kész-e vele egy hosszabb kapcsolatra.

Egy hullámhosszon vagytok?

Elég nagy az esélye, hogy azonos ritmusú testmozdulataitok, fejbólintásaitok azt mutatják, hogy egymásra hangolódtatok, készek vagytok a továbbiakban is együttműködni.

Meghódolsz, vagy menekülsz?

Az udvarlás “játék” :szép és borzongató, akárcsak a szerelem. Aki udvarol, általában hosszú távban gondolkodik, biztosra tervez, s egyre jobban összecsiszolódik a párjával.

(Forrás:Bereczkei Tamás: Rejtett indítékok a párkapcsolatban – vonzalom, párválasztás, szexualitás /fotó:relationshipchef.net)

További érdekességekért keresd fel Facebook oldalunkat!