Jump to content

Tényleg butaság, amit mond?

2015. 02. 16. 16:40

Előfordul, hogy nem vagytok egy véleményen a pároddal? Például nem tudtok megegyezni abban, hogy mi legyen az esti közös program? Ilyenkor jól vigyázz, mert elkövethetsz egy súlyos hibát.

Amikor az egyik fél elmondja az ötletét, véleményét valamiről, de a másik már azelőtt belevág, mielőtt kifejthetné, és lazán tudatja vele, hogy hülyeségnek gondolja, amit mondott, és szépen elkezdi mondani, hogy miért gondolja így, már elrontották. Az, akinek leszólták a véleményét, elszomorodik, és egy cseppet sem érzi megértve magát.

A megoldás

  • Tartsd megalapozottnak a párod véleményét! Ne nézd le, ne tartsd kevésbé fontosnak a sajátodnál, ne kérdőjelezd meg. Belegondoltál már abba, hogy neki ugyanolyan fontos a saját véleménye a maga számára, mint neked a sajátod a magad számára? Azzal, hogy lenullázod a véleményét, azt üzened neki, hogy nem fontos az, amit mond, s végeredményben nem fontos a számodra ő maga sem.
  • Ne értékeld le a párod véleményét! Ne akard magad nyertes helyzetbe hozni!

Ha párod véleményére azt mondod, hogy butaság, vagy ökörség, nem fog rád figyelni, csak miután elmondhatja, miért nem butaság, vagy ökörség a véleménye. Ráadásul a beszélgetés hangulata is rossz lesz.

Sok megértést, és szeretetet kívánunk a vitás helyzetek megoldásához!

(Forrás: Dr. Mészáros Ádám / Fotó:mmosite.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!