Jump to content

Segítség, kiégtem! 1. rész

2015. 02. 20. 11:56

A párkapcsolati burn out szindróma

A munka világában történő kiégés nem ér véget, miután a szenvedő alany belép otthona ajtaján. A sok túlóra, hajtás már nem hagy elég energiát arra, hogy az illető otthon is megfeleljen, s elér pszichikai megterhelésének végéhez. Szakad az a bizonyos cérna.

Jéghideg falak

Ha elindul köztetek az eltávolodás folyamata, mindketten szenvedő áldozattá váltok. Áldozat a burn out-ban szenvedő, s az is, aki egy ilyen társsal él egy fedél alatt. Akár minden apróságon veszekedtek, akár, ha túl nagy a csend köztetek, lehet gyanakodni a kiégésre.

Kik a veszélyeztetettek? Elsősorban azok, akik nem beszélnek a vágyaikról, a problémáikról, s gyengének érzik magukat a megoldáshoz.

Aki burn out-os: magábaforduló, kedvtelen, nyugtalan frusztrált, lehangolt, üresnek, selejtesnek érzi magát. A szenvedő alany csak akkor beszél, amikor muszáj, elutasítja a testi közeledést. A szerelem, és a testi gyengédség elutasítása inkább a nőkre jellemző tünet, míg a férfiak csak akkor vonják meg a szexet, ha már kihűlőben vannak az érzelmei. A nő abban bízik, hogy a törődés megvonása majd felhívja rá a férfi figyelmét. A szexmegvonás már csak a jéghegy csúcsa.

Lehetséges testi tünetek: fejfájás, hidegrázás, hányinger, izomgörcsök, állandó fáradtság, alvási zavarok, gyomorfekély, szívpanaszok és magas vérnyomás.

Mikor alakul ki a nőknél, s mikor a férfiaknál? A nőknél a csalódás, vagy a féltékenység, míg a férfiaknál a fokozott párkapcsolati nyomás váltja ki. Egy ilyen példa, amikor a nő szeretne házasságot, míg a párja nem, de büntetik érte.

Van megoldás! Cikünk folytatásában erről olvashatsz!

(Forrás:http://blackandmarriedwithkids.com/ Fotó:tipsofdivorce.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!