Jump to content

3 lehetséges opció „defektes” kapcsolat esetére

2015. 02. 24. 14:50

Holtpontra jutott a párkapcsolatod? Lássuk, mit tehetsz ebben a cseppet sem vidító helyzetben!

Szakíts, ha bírsz! Váljatok el, szakítsatok! A válás, bár sok tanácsadó szokta ajánlani, voltaképp egy menekülési forma, és sokszor nagyon elhamarkodott lépés. Sokan szakítás után még rosszabb helyzetbe kerülnek, mint amiben az előző kapcsolatukban részük volt, hiszen legtöbbször nem a kapcsolattal, hanem az egyes egyénekkel van a gond, a kapcsolat boldogsága érdekében rajtuk kell csiszolni ilyen-olyan módon. Ha ez nem történik meg, a problémákat továbbviszik a következő szerelembe is. Természetesen vannak olyan nehéz, gyötrelmes helyzetek, amikor a válás az egyedüli üdvös megoldás.

Viseld el! Hordj álarcot, fogadat összeszorítva mosolyogj, s tettesd magad boldognak mások előtt. A megromlott kapcsolattal természetesen így is lehet bánni, színészkedve, feltéve a szemellenzőt, s nem szembenézni a hiányosságokkal, pláne nem tenni bármit is. Ha ezt a lépést követed, olyan, mintha homokba dugnád a fejed, miközben nem fog történni semmi, vagy csak még rosszabb lesz a helyzet.

Nézz szembe a problémákkal! Ez a legintelligensebb út. Valamiért csak összekerültetek. A kezdeti láng még ott pislákol bennetek, igaz, jobban oda kell figyelni arra, hogy újra felélesszétek, s életben is tartsátok. Tanulj meg úrrá lenni a személyes hibáidon, beszélgessetek az álmaitokról, vágyaitokról, kapcsolaton belüli elképzeléseitekről, a változtatási, alkalmazkodási lehetőségekről. Maradjatok együtt!

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:brides.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!