Jump to content

7 tipp kapcsolati krízis esetére!

2015. 03. 22. 17:38

Kapcsolati krízis esetén az ember hajlamos meggondolatlanságot csinálni, és fejjel menni a falnak. Mutatok pár tippet, amik segítségével könnyebben oldhatod fel a kettőtök között lévő feszültséget!

  1. Instant megoldás? Olyan nincs! A krízis sem egy másodperc alatt robbant ki, a megoldás sem féltétlenül karikacsapás könnyedségű. Időre van szükség hozzá, és rengeteg türelemre.
  2. Ne futkoss körbe-körbe! Ne engedd magad beszűkülni, a felhők felett süt a nap! Tarts ki, egy kis idő, és új lehetőségek nyílnak meg előtted! Van kiút, és mindig van valami új az életben, ami kapaszkodót adhat.
  3. Az alkohol, és a drog nem megoldás! Sem az ital, sem a kábítószer nem oldja meg a problémát, viszont messzire űz a megoldástól. Jobb, ha a képességeid birtokában maradsz!
  4. Nagy bajban vagy? Keress támogatót! Keress valakit, akiben megbízol, aki segít tisztán látni, és aki már volt hasonló helyzetben. Ha nem tudsz ilyet, és teljesen tanácstalan vagy, keress fel egy szakembert!
  5. Áhítozol a régi helyzet után? STOP! A krízis új dolgot tanít, megoldásra vezethet, így nem lehet minden olyan, mint rég!
  6. Mutass megálljt az érzelmek viharának! Ha nem látsz tisztán, és nem tudsz higgadt maradni, inkább tartsatok szünetet, hiszen az indulat indulatot szül, és nagyon belehergelitek magatokat a vitába.
  7. A vita hevében ne dönts! Legalábbis hosszú távú dolgokkal kapcsolatban ne! Így többek között kerüld a válás, gyermekvállalás témakörét is!

(Forrás:lelkielet.hu, Mihalec Gábor/ Fotó:nymag.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!