Jump to content

Kapcsolattartósító vonások! 2.rész

2015. 03. 29. 20:25

Tudtad, hogy a párkapcsolatod minősége négy személyiségvonástól függ? A jó hír az, hogy ezek változtathatóak. Lássuk, hogy min áll, vagy bukik egy tartós kapcsolat!

3. Mellőzés

Te mellőzöd a problémák kezelését, és inkább a szőnyeg alá söpröd őket? Ne tedd! Ha tartós kapcsolatban gondolkodsz, a kényes területekről is beszélnetek kell a pároddal. Elmondható, hogy általában az a fél vesz fel problémakerülő magatartást, aki alacsony önérvényesítésű.

4. Partnerdominancia

Te mennyire éled meg a párodat ellenőrzőnek, dominánsnak, uralkodónak? Lehet, hogy nem az, de Te úgy éled meg, és ez számít. Ha nem vagy magabiztos, egy magabiztos párt uralkodónak érezhetsz, de ő is csak úgy tud dominálni, ha van ki felett. Kétélű dolog ez.

Ez a négy személyiségvonás kölcsönhatásban van egymással. Akinek van önbizalma, az tudja magát érvényesíteni, és fordítva. A mellőzés, és a partnerdominancia is erősítik egymást. A pozitív vonások összefüggésben állnak a negatívakkal.

A boldog párok magas önbizalommal, és önérvényesítéssel, valamint alacsony mellőzéssel, és partnerdominanciával rendelkeznek.

(Forrás: David H. Olson, Tanácsadó kézikönyv / Fotó:imgkid.com)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!