Jump to content

Húsvéti válságkezelés

2015. 04. 06. 06:00

A karácsonyhoz hasonlóan húsvétkor is sokan belefulladnak az előkészületekbe, a programokba, és az ünnepi drámákba. Pozitív, érzelmes, oldott légkörre vágysz Húsvétkor? Ne engedj teret a negatív érzelmek áramlásának!

Ha még fiatal a kapcsolatotok, kérdezgesd a párod az eddigi családi húsvétokról. Hogyan zajlottak, milyen hagyományokat követtek? Csak pozitív élményeket tud kötni az ünnephez?

Ha stabil párkapcsolatban élsz, húzd meg a határokat, alakítsd ki a saját hagyományaitokat, még ha konfliktusba keveredtek is a szülőkkel. Nem lehet mindenhol maradéktalanul helytállni, hiszen így csak a nagy rohanásról fog szólni az ünnep. Ünnepelhettek egyszer a te szüleidnél, másszor a párod szüleinél, illetve kettesben. Osszátok be!

Az ünnepek mindig tükröt tartanak a kapcsolat mélységéről, sekélyességéről. Ha nincs elköteleződés a párok között, számtalan konfliktus robbanhat ki. Vannak, akik kerülik az ünnepet, elviccelik, vagy balhét provokálnak.

Mivel Húsvétkor általában jut idő gondolkodni is, a negatív érzelmek is elkezdenek áramlani. Sokszor robban ki ilyenkor olyan konfliktus, amire a dolgos hétköznapokon nincs idő.

Ha gyerek is van a családban, koncentráljatok az ő örömükre, ne robbantsatok ki konfliktust. Ha mégis sor kerül rá, előttük béküljetek ki, hogy lássák, rendezhetőek a nézeteltérések.

Ne legyenek lehetetlen elvárásaid magaddal szemben! Nem csak a nagy robot eredményeképp csillogó-villogó lakás, és terülj-terülj asztalkám biztosíthatja az ünnep szépségét. Inkább legyen kevésbé tökéletes, ámde boldog, szeretettel teli az ünnep. Törődjetek egymással, ne merüljetek el a folyamatos tennivalókban!

(Forrás:lelkielet.hu /Fotó:annetteperryman.com.au)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!