Jump to content

Ne törődj bele!

2015. 04. 10. 11:14

Biztosan Te is ismersz olyan párkapcsolatban élő embereket, akikkel cudarul bánik a társa, folyamatos bántásban él, talán meg is csalják, mégis tovább élnek ebben a fájdalmasan hideg kapcsolatban. De vajon miért engedik meg mindezt? Miért nézik el, miért hagyják?

Az biztos, hogy ezt a keserű helyzetet elviselni senkinek sem könnyű. Az, hogy páran mégis megteszik, az alacsony önértékelés számlájára írható. (Természetesen egy hosszú házasságban több ok is lehetséges, és a dolgok ennél jóval bonyolultabbak). Lábtörlőként viselkednek, mindent elnézve a társuknak, s nem állnak ki magukért.

Igen gyakori ez a felállás a következő esetekben:

  • az első szerelem hevében, amikor még minden rózsaszín,
  • amikor abban bízik egy fiatal, hogy képes megváltoztatni a társát,
  • amikor magában keresi a hibát,
  • vagy csak szégyelli, hogy szakítanának vele.

Ha valaki nem értékeli magát, ezt is sugározza a külvilágnak, s aztán csodálkozik, hogy a társa széttapossa, megcsalja. Mindenkivel csak annyit lehet megtenni, amennyit megenged. Nem többet, nem kevesebbet. Ezekből a kapcsolatokból viszont hiányzik valami, vagy inkább valaki. Egy önérzetes, kellően magabiztos társ, férj, vagy feleség.

Ha értékeled magad, nem fogod hagyni, hogy a párod inkorrekt legyen veled, aljas dolgokat műveljen, hanem kihúzod magad, és kiállsz magadért! Nem titok, hogy ennek az ébredésnek sokszor szakítás lesz a vége, de ha a bántalmazó fél nem ébred rá a hibájára, és nem kész a jobbításra, ez a legjobb út.

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:httpcdn.picography.co)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!