Jump to content

Ezért sírnak a nők-így éreznek a férfiak!

2015. 07. 17. 17:20

Főként a kevésbé érzelmes férfiak kerülnek az őrület határára, ha álmaik nője, húguk, anyukájuk, kolléganőjük egyszer csak sírva fakad. Bármin. Egy boldog, vagy szomorú pillanatban, filmen, vagy ha éppenséggel olyan a hangulata.

Azért, hogy a nők többet sírnak, a hormonok, és a társadalmi beidegződések a felelősek. S hogy miért idegesíti a férfiakat ez a dolog? Főként azért, mert fogalmuk sincs, mi a baj. Illetve, ha tudják, akkor azt nem értik, miért is kell amiatt könnyre fakadni.


Lássuk a tudományos oldalt! Az agresszív, dühös férfiaknak csökken a tesztoszerinszintje, ha síró nő közelében vannak, és a könny páráját belélegezve szelídebbé, együtt érzőbbé válnak. A könnyek viselkedésmódosító kémiai anyagokat termelnek. Persze, mindez csak akkor működik, ha a nő valóban sír, és nem csak por ment a szemébe.

Főként az érzékenyebb nőkre jellemző a gyakori könnyekre fakadás. Síráskor a könnyekkel együtt a stresszhormon távozik a szervezetből, ezért könnyebbülnek meg utána. Eltűnik a fullasztó nyomás, és erősebbnek érzik magukat. Fájdalomcsillapító hatása is van. A nők sokkal gyakrabban, és hosszabb ideig sírnak a férfiaknál.


(Fotó: Young_Woman_Crying_by_David_Castillo_Dominici