Jump to content

Ne hanyagold el a párod a gyerek miatt!

2015. 08. 04. 19:31

Szeretlek, de miért én vagyok mindig az utolsó?

Amikor kisgyermek érkezik a családba, ő lesz a legfontosabb, de nem szabad, hogy ez így maradjon, s tartósan a párod szoruljon a második helyre.

1. Érkezés, és távozás

Figyelj a hazaérkezésre, és a távozásra! Ne a gyerekeddel kezdj el valamit megbeszélni, mikor hazaérkezel, üdvözöld csókkal az otthon lévő párod. Búcsúzásnál is alap, hogy elköszöntök egymástól egy öleléssel, puszival.

Ha a párod érkezik haza később, legalább egy másodpercre hagyd félbe amit csinálsz (gyerekvigyázás, főzés, stb.) puszild meg, és még jobb, ha legalább címszavakban be tudsz neki számolni a napodról. Ha még több időd van, ne késlekedj vele tölteni!

Különösen fontos egymásra figyelnetek, ha kisbabátok van. Igaz, hogy a kicsi folyamatos törődést, figyelmet igényel, mégis fontos, hogy a párod ne szoruljon a második helyre!

2. Hálószoba-titkok

Kulccsal zárd a hálószobát! A gyerekek jobban átgondolják, zavarjanak-e titeket, s tudnak kopogni, kiáltani, ha szükséges. Fontos, hogy megértsék, a szüleiknek is szükségük van magánterületre, pihenésre.

3. Beszéld meg pároddal a prioritásokat!

Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor ettől el kell térnetek, de fontos, hogy a párod tudja, még mindig ő van az első helyen a szívedben.

(Forrás: G. Marshall Andrew, Szeretlek, de miért én vagyok mindig az utolsó?, Fotó:pexels.com: food-couple-sweet-married,man-person-cute-young)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!