Jump to content

Megváltoztatnád a férfit? Ugyan már!

2015. 11. 12. 12:45

"Nem tudom eldönteni, hogy mi, nők, olykor nagyon naivak vagyunk-e, vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy annyira hiszünk a nagy érzelmekben, annyira várjuk a szerelmet, hogy képesek vagyunk mindenáron, szinte minden körülmények között becsapni magunkat, ha a boldogság lehetőségét látjuk a közelünkben. Nem halljuk meg, mi több, erővel eltávolítjuk az útból a belső hangot, életösztönünket, amikor az teli torokból azt kiabálja, hogy: Nem ez a te utad, nem ő a te embered, csak fájdalom vár rád, ne csapd be magad.

Elhisszük, hogy majd mi képesek leszünk megváltoztatni a férfit. Mert ez egy akkora, olyan, annyira kivételes szerelem, amilyet a világ még nem látott, sőt, ez a férfi sem! Majd a mi kedvünkért megváltozik! Ezért a kapcsolatért erőt vesz magán, vagyis dehogy, itt erőlködnie sem kell senkinek, mert ez az a szerelem, amire mindketten vártunk, és ezt ő is pontosan ugyanígy gondolja, ugyanígy érzi.


S hogy más nőkkel előtte úgy bánt, ahogy? Azok ők voltak. Azt ők hozták ki a férfiból, nem az az ő valódi természete. Kit ne lehetne kihozni a sodrából? Csak meg kell találni azokat az idegesítő helyzeteket és kötekedni kell vele, amikor semmi szükség nincs rá. Ilyesmi itt elő sem fordulhat.


Aztán mégis. Nem mondom, hogy mindig, de a legtöbb esetben amiről hallottam, vagy amit magam körül láttam, bizony megtörtént. A nők valamiért nem hiszik el, hogy amit a másik nővel megtesz a férfi, azt velük is. Úgy csinálnak, mintha süketek, vakok lennének. Persze lehet, hogy a szerelemtől az ember olykor tényleg az lesz, de azért nem árt gondolkodni és mérlegelni, elsősorban önmagunk miatt."
Agatha Seymour

(Fotó:pexels.com)

Csatlakozz a Lelki Élethez a Facebookon!