Jump to content

Ha elmúlik a szeretet...

2015. 11. 27. 18:50

"... Ami a legjobban fáj, az legtöbbször a rosszul működő párkapcsolat. Sokan beletörődnek a rossz helyzetbe - legalább van valakijük - mások úgy döntenek, nem adják fel, küzdenek, ha másképp nem megy… Azt hiszem – persze messze nem tudhatok mindent – a lényeg mégiscsak az, hogy ha bármi okból elmúlik a szeretet, csak a hibákat látjuk a másikban. Persze a dolgot a másik oldalról is megközelíthetjük: sok hibáját látjuk a másiknak, ha nincs bennünk szeretet iránta.

Hirtelen rengeteg rossz tulajdonsága lesz az illetőnek, elviselhetetlenné válik, sőt, a gondolatot sem bírjuk, hogy ő is ezen a bolygón él. És ahogy az általában egy házasságban lenni szokott, ezen tulajdonságainak a felemelegetéséről nem feledkezünk meg, sőt, keressük az alkalmat, hogy szóvá tehessük. Hiszen, ha nincs szeretet, akkor úgysem fontos, hogy mit érez a másik…

Persze, ha szeretünk valakit, az egészen más… Annak nem csak a kisebb, kevésbé tetszetős hibáit nézzük el, hanem a komolyabbakat is. Sőt, úgy gondoljuk, azok teszik igazán vonzóvá, egyedivé a személyét. Azoktól olyan rendkívül szórakoztató, és különleges, hogy ha csak tehetjük minden percünket vele töltjük, mert olyan jó, olyan izgalmas és boldogságot hozó, vele lenni – azzal, akit annyira szeretünk… A helyzet ennél soha nem bonyolultabb!

(Forrás:Agatha Seymour, Fotó:flickr.com)

Csatlakozz a Lelki Élethez a Facebookon!