Jump to content

Csempéssz egy kis romantikát a mindennapokba!

2017. 02. 02. 18:04

Közeledik a Valentin nap, lepd meg párod egy romantikus hétvégével, arra azonban figyelj, hogy ez a néhány nap, csak rólatok szóljon!

Nem kell hozzá Valentin nap, vagy egyéb alkalom, időről-időre minden párnak szüksége van arra, hogy eltöltsenek egy kis időt kettesben a város zajától, a munkától és a gyerekektől távol. Egy kettesben töltött hétvége csodát művel az emberek lelkével és testével egyaránt, valamint az együtt töltött idő a szerelmet is életben tartja.

Mire figyeljünk, ha meglepnénk szerelmünket?

Bár kétségtelen, hogy minden ember örülne egy meglepetés romantikus hétvégének, néha azonban ajánlott közösen megtervezni a programokat, ezzel elkerülhető, hogy a másiknak ne legyen alkalmas a program, vagy az időpont, így magunkat is megóvhatjuk egy kellemetlen és kínos csalódástól. Kérdezzük meg partnerünket ő milyen típusú kikapcsolódásra vágyna. Esetleg egy pihentető wellness hétvégére? Kirándulásra a hegyekbe? Kiruccanna néhány napra egy közeli nagyvárosba? Akkor is lehet romantikus hétvégét szervezni, ha nem utaztok sehova. Természetesen egyéntől, érdeklődési körtől, és nem utolsó sorban pénztárcától is függ, hogy kinek mi fér bele a romantikus hétvégébe. De éppoly romantikus és csodálatos program egy wellness hétvége, mint egy kellemes esti séta a Duna parton, vagy éppen egy közösen elköltött vacsora. Ha közösen szervezitek a programot, az fokozza a várakozást, az izgalmat és benneteket is összekovácsol.

Romantikázni otthon is lehet!

Lepd meg párod egy kellemes vacsorával, egy kényeztető masszázzsal, esetleg egy gyertyafényes habfürdővel. Ügyelj rá, hogy a romantikus hétvége csak rólatok szóljon, így amennyiben vannak már gyerekek, bízd őket arra a két napra a nagyszülőkre. Meglephetjük szerettünket apróbb ajándékokkal, virággal, csokoládéval, de egy kézzel írott szerelmes levél, vagy néhány szerelmes szó a tükörre írva szintén örömöt tud okozni.

Sokan bele esnek abba a hibába, hogy azt gondolják igazán nagy örömet csak méregdrága ajándékokkal, extrém programokkal és fényűző vacsorával lehet okozni, de ez nem igaz. Sokkal fontosabb az odafigyelés, a törődés, néhány szerelmes szó, a kettesben eltöltött idő, mikor az ember csak a másikra figyel, minden zavaró tényező kizárásával. A romantika a mai világban sajnos egyre ritkább, az emberek természetesnek veszik, hogy ott vannak egymásnak, sokan nem próbálják meg fenntartani a kezdeti tüzet, és egy idő után a kapcsolat monotonná, unalmassá, megszokássá válhat. Ezt kiküszöbölhetjük, ha időről-időre beiktatunk 1-2 napos romantikát a mindennapjainkba.

Ha sikerül kiszabadulni a szürke hétköznapok fogságából,fontos , hogy csak olyan dolgokat csináljunk amihez mindkét félnek van kedve, ami mindenkinek örömet okoz. Hiszen a romantikus napnak pont az a lényege, hogy a pár jól érezze magát, mindenféle külső kényszertől mentesen. A téli hidegben kiváló program lehet egy kellemes esti séta, a csillagok, a holdfény, a hófedte táj fokozza a romantikát. Utána pedig nincs is jobb, mint egy kellemes vacsora, egy pohár bor vagy forrócsokoládé társaságában.

Ha megakarjuk őrizni a szerelem tüzét, ne feledkezzünk el arról, hogy mennyire fontos nekünk a másik, ne féljünk ezt tudtára adni, hiszen mindenki szereti hallani és érezni, hogy mennyire fontos és nélkülözhetetlen párja számára. Bár a hétköznapok a rohanásról és a munkáról szólnak, időről-időre álljunk meg, kapcsolódjunk ki, töltődjünk fel, mindezt természetesen párban, hiszen úgy az igazi az élmény, ha van kivel megosztani.

 

 

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)