Jump to content

Amikor a fiúból férfi lesz...

2017. 11. 18. 10:31

Minden férfi életében eljön az az idő, amikor fiúból férfi lesz, amikor megváltozik a gondolkodásmódja, a hozzáállása bizonyos dolgokhoz, amikor önálló döntéseket hoz, amikor férfivá érik.

 

Természetesen a felnőttéválást nem köthetjük egyértelműen évszámokhoz, hiszen van, aki már 18 évesen érett gondolkodású, mások 40 évesen is gyerekesen viselkednek. Vannak azonban olyan viselkedési formák és tulajdonságok, melyek azt tükrözik, hogy a „fiú” rálépett a férfivá válás útjára.

Nem retten meg a problémáktól

Egy érett gondolkodású férfi, nem fél a problémás helyzetektől, legyen szó munkahelyi vagy magánéleti problémáról. Bátran kiáll a véleménye mellett. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy feszültséget gerjeszt és vitát szít, de ha a helyzet úgy kívánja, észérvekkel megvédi magát. Az igazi férfi küzd, és nem adja fel a harcot, ameddig nem kerül ki belőle győztesen. Ha valaki agyilag is megérett, akkor megtanul helyes döntéseket hozni, mérlegelni és tudja, hogy vannak helyzetek mikor okosabb, ha csendben marad. Az igazi férfi udvarias, nem tolakodó, tudja hol a határ és tudja, hogy mikor mit kell mondania, csinálnia. Képes alkalmazkodni mások igényeihez, és háttérbe tudja szorítani a saját akaratát azok kedvéért, akik számára fontosak.

Az önbizalom fontos

Bár a kisfiús báj vonzó is lehet,de a magabiztos, önbizalommal teli férfiakból sugárzó férfiasság ezt könnyen felülírja. Minden férfi életében eljön az az időszak, amikor fontosabbá válik számára a másik fele, a szeretett nő, akinek szívesen bókol, akiért a csillagokat is lehozná az égről. A fiúkra jellemző, hogy féltékenységből hajlamosak barátnőjük önbizalmát rombolni, csak azért, hogy a lány ne keressen másik párt helyettük. Az érett férfi elfogadja párját olyannak, amilyen, mindezek mellett erősíti az önbizalmát, bókol, dicséri a barátnőjét. A felnőtt férfitől nem áll távol a romantika, igyekszik minél több időt párjával tölteni, meglepni romantikus vacsorával, sétával, virággal és apróbb ajándékokkal.

Nem fél a párkapcsolattól

Persze a férfiaknál is van az a típus, aki agglegénynek született, de az átlagra jellemző, hogy vágynak családra, feleségre, gyerekekre, esküvőre, egy társra akivel megöregedhetnek. A felnőtt férfi nem riad meg ezektől a természetes dolgoktól, nem fél előre tervezni. Legyen szó akár a karrieréről, vagy éppen a magánéletéről. Azok , akik nincsenek tisztában önmagukkal, azzal, hogy valójában mit is várnak önmaguktól, az élettől, a jövőjüktől, a párjuktól, kevésbé megbízhatóak, mint azok akik tudják mit akarnak. Csak azokkal tervezhet az ember közös életet, közös jövőt, akik ettől nem riadnak meg, és akik ugyanúgy szeretnék, mint a leendőbeli párjuk.

Vállalja az érzelmeit

A férfiak gyakran titkolják érzéseiket, úgy gondolják nem illik kimutatni, hogy mi lapul a szívük mélyén. Pedig a nők szeretik az érzelmes férfiakat, hiszen ilyenkor kiderül, hogy a másik félnek is vannak érzései, és ugyanolyan sebezhetőek, mint a nők. Az érett , elnőtt férfi, nem fél kimutatni érzelmeit párja előtt. Ez gyengéd, érzelemgazdag és romantikus jellemre utal.

Időt szán azokra, akik számára fontosak

Végül, de nem utolsó sorban, ha valaki férfivá érett, akkor megtanulja, hogy mindenre és mindenkire tudnia kell időt szakítania, aki számára fontos. Vannak karrieristák, akiknek első a munka és minden más csak ezután jöhet, és vannak olyanok, akik legyen szó bármilyen munkáról, mindig a családot teszik az első helyre. Ha valaki mentálisan és fizikálisan is felnő, ennek az összeegyeztetésére törekszik, természetesen a legoptimálisabb ha, az emberi kapcsolatok, a család és párkapcsolat van előtérben, de ezesetben sem kell lemondani a karrierről.

A nők a párválasztás során számos elvárással rendelkeznek a számukra ideális férfi felé, az biztos, hogy szeretik, ha valaki öntudatos, magabiztos, önbizalommal teli, és tudja mit akar párjától és az életétől. Azonban vannak olyan nők, akik szeretik, ha a kapcsolatban egyenlőség van, és kevésbé szeretik azokat a férfiakat, akik elnyomják a nőket. Éppen ezért az arany középút megtalálása lenne az ideális mindkét fél számára. Fontos, hogy az ember megőrizze saját függetlenségét, személyiségét, önbizalmát és magabiztosságát, úgy, hogy eközben boldoggá és elégedetté tudja tenni szíve választottját.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)