Jump to content

10 érdekesség, amit eddig bizonyára nem tudtál a csókról...

2018. 02. 14. 14:31

Szenvedélyes, forró, tüzes, hosszas, érzelemmel teli? Az ideális csók mindenki számára másmilyen, azonban abban mindenki egyet érthet, hogy csókolózni jó (és egészséges) dolog. A csókolózás ugyanis testünkre és lelkünkre is jótékonyan hat.

1. A francia kultúrában mindig nagy szerepe volt a szexualitásnak és a csókolózásnak. Innen ered a francia csók" kifejezés is, mely kifejezés 1923-tól vált ismertté a köznyelvben. A túlzott szexulaitás ellenére a franciák úgy gondolják a csókolozás során nem csak a test, de a lélek is összeolvad. Bizonyos ősi kultúrák szerint, a csókolózás során a két fél lelke szerelmesenn összeforr és eggyé olvad.

2. A csók során olyan betegségeket is elkaphatunk, mint a herpesz vagy a mononukleózis. 1997-ben volt rá példa, hogy egy pár megfertőzte egymást egy csók során a HIV-vírussal, melyet később azzal magyaráztak, hogy ínysérülés volt a szájukban, így a vér által kapta el, a pár addig egészséges tagja a vírust.

3. A csókolózás tanulmányozására, az amerikaiak külön tudományágat hoztak létre. Ezáltal mindenki megtanulhatja, hogyan kell jól csókolózni, úgy hogy az egészségünkre és lelkünkre is jótékony hatással legyen.

4. A csókolózás során endorfin és oxitocin szabadul fel szevezetünkben, ami csökkenti a frusztrációt, a szorongást, a stresszt, ezáltal nyugodtnak és boldognak érezzük magunkat csók közben és után.

5. Egy kutatás szerint, azok a párok, akik reggeleiket csókkal indítják, legalább 5 évvel megnövelik ezáltal élettartamukat. A csókolózás ugyanis jótékonyan hat szervezetünkre, ezáltal növeli a várható élettartamot.

6.Az ókori Rómában a csók a házasság megpecsételésére szolgált. Akik csókolóztak azok „hivatalosan” is egy párrá váltak.

7. Nem csak az emberek csókolóznak, az állatvilágnak is megvannak a maguk szokásaik, melyek náluk a csókot szimbolizálják. Az állatok nagy többsége csók alatt, a csőrök, szájak, orrmányok összeérintését érti. Míg a majmok az emberekhez hasonlóan, a nyelvüket is használják a csók során.

8.A Kama Sutrában, több mint harminc féle csókot különböztetnek meg. Te hányféleképpen tudsz csókolni? Ugye,hogy van még mit tanulni!

9. Mint mindennek, a csókolózásnak is vannak rekordkísérletei. Jelenleg, a csókolózás Guinness rekordját 4 pár vezeti, akik több, mint 50 órán keresztül csókolóztak megállás nélkül.

10. Felmérések szerint, a férfiak 70%-a, a nőknek pedig csupán, csak 55%-a tartja magáról azt, hogy jól tud csókolózni.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)