Jump to content

Van élet a szakítás után...I.

2018. 03. 28. 14:41

Ha egy kapcsolatnak vége szakad, az minden bizonnyal okkal történik. Tekints úgy a végére, mint valami újnak a kezdetére, hiszen az életed egy új szakasza veszi kezdetét. Az elején nehéz, de aztán egyre könnyebb lesz a helyzet.

Mit teszünk szakítás után?

Szakítás után az ember első dolga, hogy megossza a fájdalmát a hozzá közelállókkal, legyen szó családtagokról vagy barátokról. Ilyenkor ráébredünk,hogy ki az aki valóban törődik velünk, aki bármikor, bármeddig hallgat minket, ameddig lelkünknek jól esik mesélni érzéseinkről. Arra azonban ügyeljünk,hogy ne essünk át a ló túloldalára. Nem terhelhetjük szeretteinket naphosszat a problémáinkkal. Ne legyünk önzőek, érdeklődjünk az ő életükről, aktuális dolgaikról és mindig tanuljuk meg hol húzódik a határ, az egészséges baráti beszélgetések és a már-már kellemetlenül nyomasztó panaszhullám között.

A párkapcsolatban élő barátokkal eltöltött idő emlékeztethet minket arra, hogy nekik sikerült megtalálni a boldogságot, nekünk pedig nem. A szakítás után, próbáljunk meg ezen az önző hozzáálláson továbblendülni, ameddig ez nem megy, addig igyekezzünk szingli barátainkra koncentrálni, velük csinálni különféle programokat, amelyek feltöltenek minket, amik által kedvünk is jobb lesz. Kirándulás, vásáráslás, ruhatárfrissítés, szépségnap, nem csak a lelkünknek tesz jót, de önbizalmunkat is növelheti. Mindezek mellett megfér egy-két csajos este, ahol koktélok és jó zene mellett feltöltődhetünk, kikapcsolódhatunk.

Ne kapszkodj emlékekbe!

Fogj egy dobozt, és pakold el azokat a tárgyakat, fényképeket, ajándékokat, melyek felébresztik benned az emlékeket. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy szakítás után hosszasan nosztalgiázniak a régi emlékek és közös fotók felett. Persze idővel ezek szép emlékeket is ébreszthetnek, tehát kidobni, letörölni nem szükséges, de ameddig a szakítás friss, semmiképp ne kínozzuk szívünket ezekkel.

A nőkre jellemző, hogy szakítás után olvasgatják a régi beszélgetéseket, üzenetváltásokat, mindig keresnek valami olyan emléket, amivel elidőzhetnek, szomorkodhatnak, esetleg sírhatnak egy keveset. Ha hosszabb idő után is késztetést éreznénk az önsanyargatásra, akkor választhatjuk a drasztikusabb módszert, és az exes doboz helyett, az emlékek landolhatnak egyenesen a kukában. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyire érzi magát erősnek.

(Forrás: lelkielet.co.hu l Kép: pixabay.com)