Jump to content

Párkapcsolati hanyatlás II.

2018. 04. 18. 10:45

Egy kapcsolatban nincs is annál rosszabb, mint szembesülni azzal, hogy életünk párja már nem úgy viszonyul hozzánk, mint kapcsolatunk elején. Milyen jelei lehetnek annak, hogy elmúlt a szerelem?

A párkapcsolatokat a közös értékek, felfogás, hasonló gondolkodásmód élteti. Természetesen szükségszerű,hogy legyenek olyan dolgok, amikben a felek kiegészítik egymást. Ha úgy érzed már csak a megszokás tartja össze a kapcsolatotokat és elmúlt az örökké együtt álomkép, az a kapcsolat végét jelenti.A másik probléma ,amikor rutinszerűvé válik a kapcsolat. Érezhetjük úgyis,hogy partnerünk visszafog, megrekeszt a fejlődésben, előrehaladásban, nem támogatja távlati terveinket, céjainkat, ettől ingerültté válhatunk, a találkozások során pedig ezeket az elnyomott sérelmeket óhatatlanul is a partneren vezetjük le. Időről-időre nem árt tisztázni, hogy ki-ki milyen úton haladna tovább.

Gyakori viták...
Egy rossz kapcsolatban akaratlanul is megnő a feszültség szintje. Gyakoriak az ebből adódó viták és veszekedések. Persze ez egy jó kapcsolatban is jelen lehet a vita, hiszen eltérő személyiségek vagyunk. Mindenkinek megvan a saját véleménye, mely előfordulhat,hogy szöges ellentéte a sajátunknak.A jó kapcsolatban azonban ezeket könnyedén áthidalják, megoldják, megbeszélik. Hiszen építő jelleggel is lehet vitatkozni. A rossz kapcsolatokban azonban, ezek a viták további romlást eredményeznek. Alapjaiban rengetik meg a korábban biztos lábakon álló kapcsolatokat. A vitánál már csak az a kínosabb,ha a közös találkák és az együtt töltött idő alatt többet vagyunk csendben, mint amennyit beszélgetéssel töltünk.

Féltékenység...

Előfordulhat,hogy a párkapcsolati bizonytalanság, az örökös féltékenység korábbi rossz kapcsolatok hozadéka. Azonban a folytonos bizalmatlanság, hazudozás, egymás telefonjában, számítógépében történő kutakodás, már-már vallatás és számonkérés, az elveszett bizalom legfőbb ismérvei. Ennek fő oka az önmagunkkal történő elégedetlenség,mikor úgy érezzük már nem vagyunk elég jók a párunk számára.

Szexuális problémák...
Ha a kapcsolat több területén halmozódnak a meg nem oldott konfliktusok, gyakoriak lesznek a viták, veszekedések, a felek akaratlanul is elhidegülnek egymástól.Az addig jól működő szexuális együttlétek ritkábbá válnak, később teljesen eltűnnek. Ebből szintén számtalan vita keletkezik. Jobb esetben a páros tagjai várnak és várnak, hátha javulás történik, rosszabb esetben, ilyenkor fordulhat elő a legtöbb megcsalás. A problémák megoldásának kulcsa a kommunikációban és az odafigyelésben rejlik. Fontos,hogy a felek kölcsönösen törekedjenek a párkapcsolati egyensúly megtartására.Azonban,ha az érzelmek valóban elmúltak, a legfontosabb,hogy partnerünk legyen az első,akivel ezt megbeszéljük.

 

(Forrás: lelkielet.co.hu l kép: pixabay.com)