Jump to content

Kapcsolatmérgek

2018. 05. 07. 19:00

Úgy érzed végre rátaláltál a szerelemre? Örülj neki, és legyél boldog. Nem árt azonban, ha szem előtt tartasz néhány fontos dolgot, ha nem szeretnéd, hogy rövidre záruljon ez a kapcsolat.

Nem mindenkinek sikerül elsőre megtalálnia a nagy és örök, beteljesült szerelmet. A legtöbbünknek több kapcsolatot meg kell élnie ahhoz, hogy megtalálja párját, valamint megtanulja azt, hogyan kell viselkednie egy párkapcsolatban. Hogy mit lehet és mit nem, az egyénhez van mérve, azonban vannak olyan szabályok, amelyeket a hosszú kapcsolat reményében érdemes messziről elkerülni. Akinek több és utólag már értelmetlen kapcsolatban volt része, már nem szeretne mást, mint egy olyan társat, akivel mindenben egy hullámhosszon tudnak működni, élni. Az emberek lelke is sérülékeny, így egyértelmű, hogy az emberek közötti kapcsolatok pont olyan törékenyek.

Egy párkapcsolat megromlásához nemcsak arra van szükség, hogy ne működjön jól a kommunikáció, unalmas és ritkává váljanak a testi együttlétek, és nem is feltétlenül a pénz hiánya okozza, hanem olyan viselkedésiformák, amelyek tönkretehetik az együttlétet. Az ilyen viselkedést megélve és átélve a szexuális együttlétre és a kapcsolat minden pillanatára kihathat. Ha tartósan fennáll ez az állapot, akkor véget is vethet a szerelemnek, a párkapcsolatnak.

 

Kapcsolatgyilkos elvárások
Tökéletességre törekszünk szerelmi életünkben is. Nem akárkivel szeretnénk életünket, érzelmeinket, testünket megosztani. Ápolgatunk egy képet magunkban a tökéletes társról, aztán találunk valakit, aki megközelíti elvárásainkat. Ám ahogy telik az idő és oszlik a rózsaszín köd, már nem olyan tökéletes, mint ahogy a legelején találtuk. Jön az apró és ártatlannak tűnő piszkálódás, a másik becsmérlése. Eleinte csak ritkán, alkalmanként, majd egyre sűrűbbé válhatnak a nem tetszés kinyilvánításai.
Akkor szeretünk igazán valakit, ha feltétel nélkül tudjuk azt tenni. Ez pedig közel sem azt jelenti, hogy mindig boldogság, mosolygás van jelen. Ahogy nem süthet folyton a nap, úgy esni sem ehet mindig. Ha pedig mindig csak a hibákat látjuk a másikban, akkor vagy csak azt akarjuk meglátni, vagy tényleg nem a megfelelő ember mellett vagyunk. 

Tervezhetetlenség
Közülünk sokan szeretnek előre látni mindent. Ez teljességgel lehetetlen. Életünkben néhány apróbb lépés kiszámítható, amelyet akár meg is lehet tervezni, de rá kell jönni, hogy mindent nem tudunk előre beprogramozni. Pláne nem egy másik személyt. Márpedig aki minden lépését szeret megtervezni, az a párkapcsolatában is így viselkedik. Amíg tart a köd, lehet nem is olyan egyértelmű, de később úgyis kiderül. Ha mindent az irányításunk alá akarunk vonni, ne lepődjünk meg, ha kicsúszik a gyeplő a kezeink közül. Amikor már nem csak a saját életünket kormányozzuk, hanem együtt evezünk mással, az önkényes irányító szerep negatívvá válik. 

Nem leszek többé…
Még a legnagyobb szerelemben is lehetnek félreértések, megbántódások. Ettől semelyik mélyebb kapcsolat nem mentesül. Mindaddig nem is baj, amíg nem fejlődik tomboló viharfelhővé. Ám még a nagyobb vitákból is számos dolgot megtudhatunk magunkról és párunkról. A problémákat nem szabad eltusolni, hanem meg kell beszélni és továbbhaladni azon. A haragtartás pedig azt jelzi, hogy az egyik fél még nem dolgozta fel a történteket, amely mérgezi a kapcsolatot.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | thebridalbox.com, freepressjournal.in/képek)