Jump to content

A szeretet megnyilvánulásai

2018. 09. 21. 19:00

Gondolj csak egy napodat végig. Mi a teendőd? Valószínűleg igencsak hosszú lista sikerülne akkor, ha ezt mind papírra kellene vetned. És mikor szeretsz?

Tedd össze a két kezed, ha boldog párkapcsolatban élsz. Kihangsúlyoznánk, nemcsak kapcsolatban, hanem boldog kapcsolatban. A szerelem kialakulásának legelején minden izzik, parázslik, rózsaszín szemüvegen át látjuk a világot és közben minden gondolatunk a másik körül mocorog. Eközben persze aprócska jeleket sugárzunk párunk felé. Némelyik látványos, némelyiket a külvilág is észrevesz, de van, amit csak szerelmünk tud befogni. Talán ti vagytok az a pár, akikre irigykedve tekintenek, mert a szerelem átható ereje nemcsak titeket tart össze, de ismerősök vagy akár ismeretlenek is úgy érzékelik, hogy igazán nagy az összhang és a kötődés köztetek. Az évek során némileg csitulhatnak ezek a jelek, de az igazi szerelemben sosem múlik ki.

Hány éve is alkottok egy párt? Ha friss a kapcsolat, akkor még lángolnia kell mindennek és mindkettőtöknek, és ezt valószínűleg észreveszi rajtatok mások is. Sugárzik az ember a boldogságtól, az erőtől, úgy érzi, hogy bármilyen gonddal szembe tud menni, mert nincs egyedül, társra talált. Ugyanígy lehet ez egy régebb óta tartó kapcsolatban is, azonban a láng nem feltétlenül nyaldossa az eget. Ez nem azt jelenti, hogy már csak egymás mellett élnek a párok. Sőt, apró jelekkel még akkor is tudatják a másikkal szeretetüket. Ez a lényeg, hogy a szeretet tudjuk adni és vegyük azt is észre, ha kapjuk. Mert a szeretet nemcsak ajándékban, ölelésben, csókban nyilvánulhat meg. Egy apró gesztus is megmelengeti a szívünket és lehet, hogy csak ennyi kellett ahhoz, hogy visszakapjuk egyensúlyunkat.

Bármennyire is furcsa, de a kedveskedés és a szeretet kifejezése lehet az olyan kedves civódás a párok között, amely ébren tartja a szerelmet, a másikra való figyelést, és egyfajta játék indulhat el köztük. Arra azért figyelni kell, hogy ne durvuljon el, maradjon meg ártatlan kis civakodás szintjén, amelynek végeredménye egy jó beszélgetés, nevetés legyen.

A szeretet egy újabb jele, ha őszinték vagyunk a párunkhoz. Még akkor is, ha ez az őszinteség nyersnek és fájdalmasnak tűnik. Elvileg így kellene működnie minden kapcsolatnak, hogy ne halmozódjanak egymásra a problémák.

A szeretet újabb kifejezésmódja, ha az ajtóig, kapuig kísérjük az épp otthonról távozó párunkat. Sokat jelent, hogy nem érdektelenül, köszönés nélkül engedjük útjára, hanem annak tudatában, hogy várjuk haza és minden jót kívánunk aznapra. Fordítva is milyen jó, már a napunk egészen máshogy indul.

Máshoz hasonlítgatni a párunkat nem egészséges a kapcsolatra nézve. A szeretet kifejezésének egy újabb szegmense, hogy elfogadjuk őt olyannak, amilyen és nem az a jövőbeli célunk, hogy megváltoztassuk.

Mindenki szereti, ha szeretik, és ha ezt még apró cselekedetekkel ki is fejezik, akkor a szeretetről visszajelzést is kap. Fontos, hogy kedveskedjünk szerelmünknek. Az mindegy, hogy mivel.

Nem okoz gondot és nem is merül feledésbe az, hogy kimondjuk egymásnak: szeretlek! Hinni kell abban, hogy a saját kapcsolatunk nem átlagos, hanem attól különleges, hogy az a két személy a főszereplő.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)