Jump to content

Mindenért meg kell dolgozni, a boldog párkapcsolat sem automatikusan működő

2018. 10. 04. 17:00

Nem elég megszerezni és szelemben lobogni párunkkal, hiszen a nagy érzelmek csak az nem mindig egyformán lángol. Az érzés megmaradhat, de csitulhat a tűz, amellyel foglalkoznunk kell, ha nem szeretnénk, hogy végleg kihunyjon.

A szeretet erős kötelék az emberek között, ám ha azt nem ápolják, akkor megszűnhet létezni. Ahhoz, hogy bármilyen jellegű kapcsolat túléljen távolságot és időpróbát az szükséges, hogy az alappillérét a szeretet adja. Ahogy a növényektől sem várhatjuk el, hogy virágokkal örvendeztessenek meg úgy, hogy csak éppen a létezéshez szükséges minimumot biztosítjuk, úgy a kapcsolat is hanyatlani fog, ha nem szakítunk időt szeretteinkre. Igaz ez bármelyik közelebbi vagy távolabbi családtagunkra, a barátainkra, de a párkapcsolatunkra is.

A szerelem csak akkor ad boldogságot, ha az kölcsönös, és a jól működő, boldog párkapcsolatok sajátja az, hogy folytonosan megerősítik a felek az érzelmeket, amelyek köztük vannak.

A boldog és szeretetteljes párkapcsolathoz a legszükségesebb a szeretet létezése, de még ez sem garantálja, hogy hosszú távon működhet, ha nem tartják azt mindig életben.

Észrevehetted már saját életedben, hogy minden olyan felgyorsult. Nemcsak te érzed ezt így, hanem mindenki hajtja a saját maga mókuskerekét, és ebbe a párod ugyanúgy beletartozik. Talán azt is egyre sűrűbben érzed, hogy nem szántok egymásra elég időt. Nem azért, mert nem akartok, hanem mindenki rohan. Jól tudjuk azonban, hogy arra van időnk, amire szakítunk és a saját életünket csak úgy élhetjük, ha megfeleléseket, az elvárásokat félre tudjuk tenni. Mindennek megvan a maga ideje, és ha hazaérünk, az tényleg legyen a családunké. Legyél te is hálás azért, hogy melletted van a párod, és ezt a legjobb, ha nem csak kigondolod, de ki is mondod számára. Ne felejtsd el azt sem elmondani neki, hogy mennyire szereted, és köszönöd, hogy van neked. A kapcsolatban meglévő szeretet a másik félből is felszínre törhet és hasonló gondolatokkal áraszthat el téged is. Még a munkába menni is más, hogy tudjuk, a párunk szeret.

Szeretetedet nemcsak szavakkal, de tettekkel is kifejezheted, méghozzá egy jelképes, de annál kedvesebb apró ajándék formájában. Lehet az egy papírra vetett üzenet, vagy egy csoki, édesség a táskájába becsúsztatva, amelyhez egy üzenet is tartozik.

A legjobb lenne, ha nem vinnénk haza a munkahelyi problémákat, ám az otthoni közeg arra is lehetőséget ad, hogy kibeszéljük magunkból a nyomasztó gondolatokat. A párunk munkahelyi dolgait ugyanúgy meg kell hallgatni. A hosszabb beszélgetések során sokkal inkább beleláthatunk abba, hogy mit csinál egész nap a társunk, és oldhatjuk egymásban a feszültséget.

Szánjunk időt közös programokra. Ehhez sokszor még az otthonunkat sem kell elhagyni. Egy közös filmnézés, vagy olvasgatós, összebújós napot tartani szuper egymásra figyelős elfoglaltság.

A kapcsolat minőségén javíthat az is, ha nemcsak közös programokat gyakorlunk, hanem engedjük azt is, hogy mindenki szakítson saját magára is időt. A külön töltött időt sem kell feltétlenül nélkülözni a másik társaságát, csupán online verzióra kell áttérni. Ez ma amúgy sem jelent gondot, hiszen mindenkinél ott az okostelefon. Egy flörtölős, kedves üzenet feltüzelheti a párkapcsolatokat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)