Jump to content

A szerelem homálya nem tart örökké

2018. 10. 16. 19:00

A szerelem vak, és az amúgy éles, jól látható határokat képes elmosni, de azt is tudjuk, hogy ez múló állapot. Az érzés megmaradhat, de az intenzitása enged egy kicsit, hiszen ezen a fokon égni folyamatosan nagyon fárasztó lenne.

Természetesen nem arról van szó, hogy a szerelem egyik végletből a másikba csap át, és semmi átmenet nélkül tombol, majd elillan, de a rózsaszín ködben élve máshogy láthatja az ember a valóságot. Mégis érdemes kordában tartani az érzelmeinket, hiszen a nagyfokú érzelmek csitulhatnak valamelyest,  ledobhatjuk a rózsaszín szemüveget, és visszatérhet a régi látásunk.

Ám, ha elvakított a rózsaszín köd és eltévedtünk benne, akkor rájöhetünk, hogy olyanokat mellőztünk az életünkből, akiket nem szabadott volna szerelem ide vagy oda. Szerencsés az, aki úgy érzi, hogy megtalálta élete párját, de egyensúlyt kell tartani az életben. A szerelem rátalálása ellőtt is létezett élet, és azt a szerelem miatt nem szabad feladni. Természetes, hogy a szerelmünkre időt fordítunk, de ha igaz szerelemről van szó, akkor nem várhatjuk el sem mi, sem a szerelmünk azt, hogy érte lemondjunk a családunkról. Teljesen magától értetődő, hogy a saját életünket kell egyengetnünk, de ebbe a család éppúgy beletartozik, mint a szerelem, úgyhogy szükséges időt fordítani mindenkire. Ugyanez a helyzet a barátokkal is. Ők is igénylik a társaságunkat. Az igazi barátok örülnek a boldogságunknak, de azt nehezen viselik, ha a szerelem oltárán feláldozzuk őket. Teljesen érthető, ezért ugyanúgy figyelni szükséges az egyensúly megtartására, mint a család esetében.

Azért, mert ránk talált a szerelem, nem kell egyet jelentenie azzal, hogy feladjuk önmagunkat. Becsülnünk kell magunkat és a másik felet is annyira, hogy adunk szabadidőt. Sőt mi több, a szerelem nem azt jelenti, hogy attól a pillanattól fogva, amikor két ember egy párrá válik, már sosem lehetnek egymás nélkül. Igenis szükség van arra, hogy olykor egyedül lehessünk, hogy kikapacsolódhassunk. Ugyanezt a szerelmünk számára is biztosítani szükséges.

A szerelem azt is jelenti, hogy végre amellett vagyunk, akivel jól érezzük magunkat és a jövőben is tervezhetünk. Óhatatlan, hogy ne kelljen még a legnagyobb megértésben is kompromisszumokat kötni, de a szerelemben talán még ez sem okoz gondot. Főleg akkor nem, ha az ötlet előre vinni a kapcsolatotokat, a jövőtöket. Abban is egyensúlyra van szükség, hogy ne mindig csak az egyik fél alkalmazkodjon a másikhoz, hanem ez is a kölcsönösségen alapuljon.

Az a legideálisabb, ha a szexuális vágy is azonos hangsúllyal szerepel a párok életében. Vannak azonban időszakok, amikor ez nincs összhangban. Ebben pontosan ugyanúgy alkalmazkodni szükséges, de a saját vágyainkat ne áldozzuk fel mindig a másik kedvéért.

A szerelem elbódíthat, de ha észhez térünk, akkor is jó, ha olyan állapotban találjuk saját életünket, amelyikben minden feltétel adott a boldog élethez. Ebben a szerelemnek is helye van, de egységet tartva az élet más szereplőivel és területeivel.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)