Jump to content

A szívek nem fagynak meg télen sem

2018. 12. 02. 19:00

A tavasz és a nyár a szerelmesek időszaka. Tavasszal nyílik a természet, a szívek is hamarabb lobbannak lángra, nyáron pedig több a lehetőség az ismerkedésre, az egymásra találásra, a romantikázásra. Téli szerelem nincs is?

Persze, hogy van! Mint tudjuk, a szerelem nincs se korhoz, se évszakhoz kötve. Sőt nem is meghatározott forgatókönyv szerint működik. Ha igen, akkor nem ismerjük a forgatókönyvet. A szerelem bármikor beköszönthet az életünkbe. Sehol sincs szabályozva, hogy csak tavasszal vagy nyáron eshetünk szerelembe.

Talán azért él az a sztereotípia, hogy a szerelem tavasszal és nyáron találhat ránk, mert a természet is sokkal üdébb, élete teljét mutatja akkor, és az időjárás is jobban kedvez a programoknak. Télen sokkal inkább behúzódunk, és talán még a hangulatunk is rosszabb lehet a hideg és a kevés napfény hatására. Aki egyedül van, társ nélkül él, de ezt az állapotot már nem élvezi, egyre inkább magányosnak érezheti magát. Az ünnepek közeledtével ez az érzés csak felerősödhet. Karácsonyozni egyedül nem a legjobb. Még ha a tágabb családdal töltjük is a karácsonyt, akkor is elönthet a magány érzése, ha az üres lakásba érkezünk haza.

Természetesen nem minden egyedülálló érzi magát magányosnak, és az ünnepi időszakot kitűnő alkalomnak találja ahhoz, hogy társaságba járjon. Aki nyitott arra, hogy a baráti körén túli programokban is részt vegyen, nagyobb lehetőséget ad arra is, hogy új emberekkel ismerkedjen meg. Új barátokat, ismerősöket és akár szerelmét is megtalálhatja.

A legnagyobb szerelemgenerátor mi magunk vagyunk. A csukott ajtón keresztül biztosan senki sem talál ránk. Mint az élet oly sok területén, így a szerelemben is csak akkor mosolyog ránk a szerencse, ha annak érdekében megmozdulunk és nyitottak vagyunk arra. A téli időszak sötétebb és hidegebb napjai nehezebbek és lassabbnak tűnők. Ehhez igazodik az ember is. Éppen ezért, amikor tavasszal újra nyílni kezd a természet, mintha mi is újrabimbóznánk, és nagyobb energiát, késztetést érezhetünk arra, hogy emberek közé menjünk, elve kitegyük otthonról a lábunkat.

Csakhogy ezt télen éppen úgy megtehetjük. Akár még szabadtéri programokra is ellátogathatunk a hideg ellenére. Az adventi vásárok, a szabadtéri korcsolyázás tömegeket vonz. Ki tudja, lehet forralt bor kortyolgatása közben akad össze két tekintet?

A sportolás is összehozhat párokat, mint ahogy egy zenei, művészeti program is. Sok helyen kerül megrendezésre Mikulás buli. Talán az egyik munkatárs titokban már kivetette a hálóját egyik egyedülálló kollégájára? Itt a remek alkalom, hogy fogjon is valamit a hálójával.

A kávézók a baráti beszélgetések színtere is lehet, randevúk találkozóhelyeként is kiváló. A randihoz ugyan partner is kellene, de ha egyedül ülünk be egy italra azért, hogy emberek társaságában legyünk és lelkünket, testünket átjárja a hangulat és a forró ital, még esélyt is adunk magunknak. Ki tudja, talán egy másik egyedülálló is erre vágyott... és a sorsszerű találkozásra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com, pexels.com)