Jump to content

Mi számít megcsalásnak?

2019. 01. 09. 19:00

A megcsalás az az emberi bűn, amely sokszor vonja maga után a szakítást. Az a fajta vétek, amire nincs bocsánat, aki ugyanis egyszer megtette, az megteszi máskor is. Vallják ezt sokan.

Mindenkinek van egy tűréshatára. Létezik elképzelésünk az ideális párkapcsolatról, valamint arról is, hogy számunkra mi tartozik bele a megcsalás fogalmába. Mert ezt sem egyformán értelmezzük mi emberek. Míg vannak olyan párok, akik már egy harmadik féllel elcsattant csókot, egymásnak küldözgetett intim jellegű, testi érintkezés nélküli szóváltást is megcsalásnak titulál, addig mások elnézőbbek, és csak a tényleges együttlétet tekintik annak.

Neked erről mi a véleményed? Más valakivel megejtett csókolózás miatt keresztet vethet a párod a kapcsolatotokra?

Ennek igyekeztek utána járni, és kétezer férfit, nőt kérdeztek meg arról, hogy a csókolózás megcsalásnak számít-e?

A megkérdezett nők legtöbbje szerint igenis megcsalás az, ha a párját mással látná csókolózni. Főleg, ha azt nagyon belemerülve, érzelmekkel együtt teszi. Annál már csak az a rosszabb, ha emellett még az intim együttlét is megtörténik. Az már szakításra, válásra adhat okot a legtöbb nő esetében. A kísérletben résztvevő nők 70%-a már a csókot is megcsalásnak tekintette.

A férfiak megengedőbbek, főleg a fiatalabb korosztályhoz tartozó férfiak. Szerintük ugyanis a párjukon kívüli mással történő csókolózás megtörténhet anélkül, hogy más is lenne a felek között. Mindez lehet érzelmek nélküli, és mivel nem volt szexuális kapcsolat, így megcsalás sem történt. Ezek szerint egy-egy buli alkalmával akár több nővel is elcsattanhat csók, mégsem csalja meg a párját.

Lehet ennél mélyebbre is ásni abban, hogy mi számít megcsalásnak. Mi történik akkor, ha csak érzelmeket táplál a párkapcsolatban élő egy harmadik személy iránt, azonban ahhoz egyáltalán nem társul fizikai kontaktus? Ez már az érzelmi megcsalás eset, és vannak, akik már ezt is komolyan veszik, hiszen ebből fog következni a következő szint, a fizikai megcsalás is.

A megcsalás fogalma és megítélése annyiféle, ahogy párkapcsolat létezik. A szerelmesek között is lehet az egyik fél sokkal megengedőbb, mint a másik. Csak attól függ, hogy ki hogyan ítéli meg, és mennyire fér bele kapcsolatába az érzelmi megcsalás, a mással való csókolózás, és a szexuális együttlét. Sokan vannak, akik még a tényleges fizikai megcsalás után is meg tudnak bocsátani társuknak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pexels.com, pixabay.com)