Jump to content

Dolgozz a rózsaszín ködöt megidéző állapoton

2019. 04. 30. 19:00

Szerencsés esetben mindenki érezte már a fellegekben magát, és nem azért, mert tényleg olyan magaslatokban járt, hanem az érzelmei repítették oda. Ezt nevezik szerelemnek.

Talán azzal is sokan találkoztak már, amikor ebben a felfokozott állapotukban beszélgettek valakivel, hogy igyekeztek a földre visszarángatni azzal, hogy ez hamarosan alább fog hagyni.

Vagyis az a rózsaszín köd, amelyet a szerelem okoz az emberben, az szelídülni, csitulni, de akár ellenkezőjére is válthat. Talán a tapasztalat beszél belőlük? Lehetséges. Vagy inkább a féltékenységet, az irigységet kell e mögött sejteni? Akár erről is szó lehet.

Szerencsésnek tarthatjuk magunkat, ha a szerelemnek azt a formáját éljük meg, amelyre mindannyian vágyunk. Azt, ami azt a bizonyos lila ködöt, a földtől való elrugaszkodást adja meg számunkra. Amikor szerelmesek vagyunk, akkor tényleg egy színes szemüvegen keresztül látjuk nemcsak a párunkat, de az egész világot. Mintha a problémák sem ugyanolyanok lennének, mint a bizonyos szemüveg viselése nélkül.

A szerelem érzése a hormonok játéka az agyunkkal és a testünkkel. Aki többször is átélte a szakítás kellemetlenségeit, az biztosan vágyik egy olyan szerelemre, amely tartósnak ígérkezik, és nem kell megalkuvásba menekülni senkinek sem. Viszont éppen a tapasztalatok miatt is félhet attól, hogy a kezdeti boldogság egy idő után semmivé fog válni, amely egyben a kapcsolat végét jelenti.

Sok kapcsolat érhet úgy véget, hogy a külvilág megdöbben a pár döntésén, hiszen kívülről tekintve is igazi álompár voltak, szépen éltek. A nagy szerelemek véget érhetnek, kiéghetnek. Azt mindenki sejti, hogy a szerelem egy felfokozott állapot, amelyben nem éghet folyton az ember. Egyértelmű hogy a szerelemnek is vannak fokozatai, szakaszai, amelyben a láng nem egyformán perzsel. Ha már csak pislákol, bizony felválthatja a helyét a megszokás.

Minden szerelmes, aki még a lángolásban ég, hisz abban, hogy ez az érzés örökre összeköti kettejüket, és ha olykor hanyatlás is érződik abban, azt a tüzet mindig képesek lesznek felizzítani. Ez így igaz is lehet, ha ebben a pár mindkét tagja is benne van.

Egy jól működő kapcsolaton belül is folyamatos a változás, amelyre reagálni szükséges, és ehhez változásra, változtatásra is szükség lehet. Az elején visz magával az érzés, sőt mi több, egyenesen magával szippant, de később akár le is vághat a földre. A földön állva viszont mi döntjük el, hogy meg akarjuk a magaslatot újból közelíteni, vagy megelégszünk a földön létezéssel. Ez kevesek vágya, hiszen semmivé foszlik így minden, éppen ezért fontos megkeresni egymásban azokat a szépségeket, amelyeket a legelején láttunk. Talán túlszínezve volt a kapcsolat kibontakozásakor, de az árnyalatokon sokat lehet javítani, ha ugyanúgy akarja a pár mindkét tagja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)