Jump to content

Nem vagyunk jó helyen egymás mellett

2019. 05. 13. 19:00

A szerelem vak, és akár teljes mértékben elrugaszkodhatunk a realitásoktól a rózsaszín ködbe burkolózva. Aztán vonzhatják egymást az ellentétek is, de vajon meddig?

Aki hisz abban, hogy minden okkal történik, akkor idővel arra is választ fog kapni, hogy egy nagynak hitt szerelem miért ért véget. Hogy romolhat meg egy olyan kapcsolat, amelynek a kezdetén akkora láng és tűz volt?

Az ellentétek vonzzák ugyan egymást, ami olyan különlegesnek tűnik az első időkben, és a nagy szerelem ezeket a különbségeket összeugrasztva olyat tapasztalhatnak, mint amit azelőtt soha. Ahogy múlik a szerelem szikrája, ez az ellentét egyre inkább megmutatkozik a felek között és már közel nem lesz olyan vonzó, olyan tetszetős. Nemcsak ez lehet annak az oka, ha egy kapcsolatban megkérdőjeleződik az, hogy egymás mellett van a helyük.

A ködös állapot nem tart örökké. Ezt ugyan mindenki tudja elméletben, de amikor gyakorlatban érezzük a szerelem bódítását, nem gondolkodunk mindig reálisan, és a világot is szebbnek látjuk. Csak később kerülhetnek felszínre olyan dolgok, amelyek rombolják azt az illúziót, amelyet kiépítettünk magunkban. Ilyen lehet az, amikor egyre csak azzal szembesülünk, hogy nem egyfelé tartunk, húzunk, és egészen mások az értékrendjeink. Az ismerkedés, és a szerelem legelső idejében ezek még ki sem derülhetnek, hiszen ehhez egymás jobb megismerése szükséges. Talán, mire felszáll a köd, az is kiderül, hogy nem is vagytok egymáshoz valók. Másoknak több idő szükséges a felismerésre. Mindenesetre, ha az értékrendek merőben mások, az vagy nagy alkalmazkodást kíván meg a pároktól, vagy az elengedést kell választani. Az egyoldalú alkalmazkodás a párkapcsolatunkban önmagunk feladásával jár, és ez sem a legjobb út.

A szerelmes időszakban is lehet annak jele, hogy a párunknak vannak nem tetsző viselkedésmódjai. A bántás szavakban és fizikálisan is megmutatkozhat, de semmiképp sem jó jel, ha a szerelmünk folyton megbánt. Még fájdalmasabb, ha oktalanul, mások előtt teszi ezt meg. Mit is keresünk egy ilyen kapcsolatban?

Azt tudjuk, talán el is fogadjuk, hogy egy régebb óta tartó kapcsolatban nem tud olyan fokon izzani a levegő, mint a megismerkedés elején, de arra törekedni kell, hogy azt megközelítse. Érezhetjük azonban úgy, hogy kezd kiégni a kapcsolat, eltávolodunk a másiktól. Nem azért, mert nem szeretjük egymást, hanem már annyira természetes, hogy ő a miénk, mi az övéik vagyunk, így semmilyen lépést nem teszünk azért, hogy visszahozzuk a lángot. Egy idő után talán visszafordíthatatlanná válik az elhidegülés.

A szerelemben nemcsak a szeretetnek kell kölcsönösen léteznie, hanem a tiszteletnek, a másikkal való törődés igénye is. Ezek híján megbillenhet az egyensúly.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)