Jump to content

Ha beleragadsz a szingliségbe

2019. 05. 22. 19:00

Az egyedüllét lehet választott és hozhatja úgy az élet, hogy nem tereli a közelünkben a nekünk megfelelő társat. Az egyedüllét lehet boldog és önmagunkat megtaláló, valamint gyötrő magányt adó időszak is.

Bármilyen út is vezetett addig, hogy most egyedülállóként élünk, még lehetünk boldogok. Habár társas lény az ember, párkapcsolat nélkül is megtalálhatjuk a számításunkat és a boldogságunkat is. Ehhez azonban egészséges szellemiség is szükséges.

Életünkben több szakítást magunk mögött tudhatunk, és azokat ki kell pihenni, el kell magunkban is temetni. Egyszerűen érezhetjük úgy, hogy még nem állunk készen egy újabb kapcsolatra, és a legjobb döntés ebben az esetben az, ha magunkkal foglalkozunk. Vissza kell találnunk önmagunkhoz, és nem árt, ha újabb motivációkat keresünk az életünkben, amelyek lendületbe hoznak, kimozgatnak megszokásainkból. Olyan felfrissüléshez vezethet ez, amely szinte létszükségletünk egy rossz kapcsolatból kiszállva. Ilyenkor nyerhet értelmet az, hogy miért ért véget az előző szerelem.

Amikor újra felfedezzük magunkat, akkor a világ is kitágul. Újabb emberekkel ismerkedünk meg, és talán még a szerelem és a párkapcsolat kibontakozására is nagyobb a lehetőség.

Az egyedüllét tehát tökéletesen működhet, legalábbis egy darabig. Aztán észrevétlenül hozzászokunk ahhoz, hogy egyedül vagyunk, nincs otthon kihez beszélni annak ellenére, hogy amúgy nem érezzük magunkat magányosnak. Mi magunk észre sem vesszük, hogy egyedül élve mennyi mindenben megváltoznak a szokásaink, és ha kicsúszik a kezeink közül a gyeplő, talán még rossz irányt vehet személyiségünk.

Az egyedüllétet ugyan lehet élvezni, de vannak olyan események, amelyek párban jók, és egyedül el sem megyünk. Aztán ránk törhet annak az érzése is, még ha élvezzük is az egyedüllétet, hogy most már sosem találunk párt magunknak? Akár el is zárkózhatunk időnként a világ elől, és meg is kezdjük a falaink emelését magunk köré. Ha nem egyedül tervezzük leélni a hátralévő életünket, akkor lehet, hogy belevetjük a társkeresés világába magunkat, ami eleinte lehet tetszetős, de ha az ismerkedések zátonyra futnak, akkor meginoghat a hitünk. A görcsös ismerkedés, keresgélés nem visz eredményre, ezért van az a pont, amikor elhisszük, hogy az egyedüllét a mi utunk. Megerősödünk, hogy egyedül a jó, és arról is meggyőzzük magunkat, hogy nem is menne már egy másik személyhez való alkalmazkodás.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)