Jump to content

A jó kapcsolat receptje

2019. 07. 10. 19:00

Végy egy számodra tetszetős partnert, akinek nemcsak a külső, de a belső tulajdonságai is megnyerőek számodra. Hidd el, később ezek az értékek jelentősebbek lesznek, mint a külcsín.

Ahogy mondani szokták, megszerezni lehet könnyű valakit, de megtartani. Nos, az okozhat nehézségeket. A kapcsolat kialakulása után sem ülhetünk tétlenül és nyugalomban.

Habár a legjobb esetben a szívünk annyira tele van a másik iránt érzett szeretettel, szerelemmel, hogy oda senki más sem férkőzhet be. Ez pedig megnyugvással tölthet el, de senki se gondolja, hogy ez mindig így is marad, ha azért nem teszünk semmit.

A szerelem és a szeretet az, amely ez kapcsolatot megalapoz, és azért is dolgozni szükséges, hogy a kezdetben tapasztalt láng fényét és erejét életben tartsuk. Bármennyire sok szerepnek meg kell megfelelnünk, sok a terhünk, a magánéletünkre mindig időt kell szentelni, mert ez lehet az egyik legnagyobb ellenségünk.

A magánéleti boldogsághoz nemcsak az anyagi feltételek megléte, a szép otthon szükséges. Kell az, hogy megértsük és megértessük egymást. A kölcsönös odafigyelésnek főleg akkor van nagy szerepe, amikor az élet nagyobb és nehezebb megoldandó problémákat gördít elénk. Beleképzeljük magunkat társunk helyzetébe, és meg akarjuk érteni, mit érez. Elhisszük és ki is mondjuk felé azt, hogy megértjük a gondját. Lehet, hogy érdemben nem tudunk segíteni szerelmünknek, de a meghallgatásuk, odafigyelésünk, a mögöttük állás megerősíti abban, hogy nincsenek egyedül. Ez pedig megkönnyebbülést hozhat a léleknek, erőt adhat a feladat leküzdéséhez.

Mert a jó kapcsolat alapja az együttérzésben is rejlik. Egy párkapcsolaton belül lehet a feleknek különféle gondja. Ha azonban azt érezzük, hogy a párunk éppen a poklok mélyét járja meg, akkor tegyük félre kis időre a saját dolgainkat, és azonosuljunk a szerelmünk helyzetével. Ez szükséges ahhoz, hogy ténylegesen megértsük azt, hogy mit érez. Ne foglalkozzunk mással. Legyünk türelmesek, és kedvesek. Igyekezzünk a megoldást közösen megtalálni. A hosszas és mély beszélgetések minden olyan fontos gondolatot a felszínre hozhatnak, amelyből a megoldás táplálkozhat. Ne erősködjünk a saját akaratunkkal, vegyük számításba mindenki véleményét.

A boldogsághoz használjuk fel a kommunikáció erejét, mert csodákra képes, de néma gyermeknek az anyja sem érti a szavát. Ez a közmondás pedig nemcsak az anya-gyermek kapcsolatra igaz, hanem a kapcsolatban élőkre. Akik már régóta egy párt alkotnak, elméletileg ismerik egymás minden mozzanatát. Mégis, ha eltitkol gondolatokat valaki, akkor ne várja, hogy a párja hangtalanul megértse.

A boldogságot magától értetődőnek vesszük a legszerelmesebb időszakunkban. Ahogy telik az idő, ezt a boldogságot ugyanúgy vágyjuk, de számos ponton alább adjuk, elhanyagoljuk egymást. Nos, ebben kell tudatosnak lennünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)