Jump to content

Változik az igény és az énidő, vagy mi változunk?

2019. 07. 23. 19:00

Aki szeret, az úgy szeressem, ahogy vagyok. Hányszor halljuk ezt a kijelentést másoktól. Helyeslően bólogathatunk, és igazat is adhatunk, hiszen a külső is fontos, de talán még fontosabb, hogy milyen belső értékekkel rendelkezünk.

Egymásba szeretnek a párok tagjai, és közösen döntenek úgy, hogy összekötik életüket. Az évek során megszokják egymást, együttélésük során pedig észre sem veszik, hogy mennyire megváltoztak.

A közösségi oldalak azonban nemcsak arra alkalmasak, hogy azokkal a családtagokkal, ismerősökkel, barátokkal is akár napi szinten tartható legyen a kapcsolat, akik másik településen, akár másik országban élnek, hanem a feltöltött képek alapján a változások is nyomon követhetők. Egy-egy ritkán látott személy esetében, az általa feltöltött fotók alapján ráeszmélhetünk arra, hogy az idő múlása milyen nyomokat hagyott rajta. Meghízott, lefogyott, megöregedett stb.

A párkeresés nemcsak fiatal felnőttként lehet életünk része, hanem újrakezdőként is. Egy-egy szakítás nagyon megviselheti az embert, és idő szükséges ahhoz, mire újra késznek érezheti magát egy kapcsolatra. Amikor erre a pontra eljutunk, sokkal inkább odafigyelünk a külsőnkre. Talán a szerelem is hamar megtalálhat, de a párok többsége esetében igaz az, hogy amint nyugalomban és biztonságban érzik magukat a kapcsolatban, elengedik magunkat.

A nagy napra készülve nagyon sokan edzésbe, fogyókúrába kezdenek azért, hogy az esküvő napjára a legjobb formájukban mutassák meg magukat, de ahogy lefut ez az esemény, úgy engedik el a külsőségnek ezt a formáját. észrevétlenül rakódnak ránk a nem kívánt kilók, és ezt talán mi magunk is, de a környezetünk is a szerelem, a boldogság számlájára írja.

Nemcsak az állandósult boldogság, a megnyugvás vezethet hízáshoz, hanem a családalapítás során, a szülés utáni súlyfelesleg sem biztos, hogy könnyen eltűnik. A hízás azonban nem feltétlenül csak a gyermekét világra hozó nő esetében léphet fel, hanem a szimpátiát tanúsító férfi esetében is. Megint csak a boldogság okozza a hízást?

A valóság az, hogy a közösen megélt és kialakított rossz beidegződéseket végzik együtt a pár tajgai, így lehet az, hogy a család minden tagja egységesen szed fel magára nem kívánt kilókat.

Magyarázat lehet a közös hízásra az is, hogy nyugodtak, mert megtalálták egymást, már nem kell küzdeni azért, hogy ne szingliként éljenek. Talán ez a hízás a párok számára annyira nem is szembetűnő. Legalábbis addig, amíg a ruhák zömébe bele tudnak bújni. A kívülállók, talán még a közösségi oldalak látogatói számára is szembetűnőbb lehet a változás, mint annak, akivel történik. Azért van ez így, mert megszokjuk a másik jelenlétét, látványát, és a változás nem egyik napról a másikra alakul ki, hanem egy hosszabb folyamat során. Együtt nem mozgunk, együtt vacsorázunk késő este (amikor már nem szabadna), mert csak olyankor tudunk időt szakítani egymásra. Ezek káros szokások mozdítják elő a súlygyarapodásunkat, amely előbb vagy utóbb a számunkra is egyértelművé válik.

A gyermekvállalással azonban megváltozik az az idő, amelyet magunkra fordíthatunk, de egyáltalán nem jelenti azt, hogy el kell hanyagolni magunkat. Sőt!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)