Jump to content

Együtt vagy külön az ágyban?

2019. 08. 19. 19:00

A társkeresés bármennyire is könnyűnek tűnő a mai világban, mégsem azt mutatja az a sok egyedülálló ember, aki keresi a párját, de nem találja. Választék van bőven, az internet is segít, mégis nehéz. És ha megtaláljuk…

Bizony, akkor sem egyformán éljük az életünket. Szerelem ide vagy oda, bizony minden kapcsolatban lehetnek mások számára furcsaságok, amelyek a pár életében jól működnek.

A szerelmesektől elvárják, hogy kézen fogva járkáljanak mindenfelé, sűrűn váltsanak csókot, közös ágyban töltsék az éjszakákat.

A kezdeti időszakban ez mind magától értetődő, de egy vagy több gyerkőc születése után, esetleg a munkából adódó teljesen más időbeosztás alakítja az életünket. A boldog párkapcsolatnak nem feltétele az, hogy együtt aludjanak a párok. Vannak okok, amelyek külön szobában való alvásra „kényszeríti” a szerelmeseket, ám ők nem tragédiaként élik ezt meg, hanem jól bevált és kivitelezhető módszerként.

Az, hogy ki miért dönt a külön alvás mellett, tiszteletben kell tartani. A kapcsolatok legeleje még a turbékolásból áll. A külön alvás csak azért képzelhető el abban az időben, mert még nem költöztek össze a párok. Mihelyt ez is megtörténik, már az összebújós esték jellemezhetik a mindennapokat. Évek során azonban akkor is eltávolodhatnak a párok az ágyban, ha nagyon szeretik egymást.

Az együtt alvás van, aki számára nyomasztó. Vannak emberek, akiknek igénye van a személyes térre, és ha nem is mindig, de olykor elhúzódhat párja mellől, külön töltheti az éjszakát. A másik szobába való éjszakai átköltözés oka könnyen lehet, hogy a horkolásban rejlik. Ha ugyanis az éjszakák minőségére rányomja a hangos és zavaró horkolás, a másik fél nem tud pihentetően aludni. Ez amúgy is feszültségforrás lehet, így ha önként vállalják a külön szobában való alvást, attól még az intimitás, a szerelem ugyanúgy fennmaradhat annyi különbséggel, hogy mindketten tudnak aludni éjszakánként.

Nem feltétlenül a szakítás szélén álló, a rossz kapcsolatban élő ismérve lehet a külön alvás, és ez nem is kötelezően mindennapos szokássá minősülhet. Egy nehezebb időszakban, amikor mindkét félnek koncentrálnia kell a munkájára, estébe nyúlóan dolgoznak, talán a lakás egy másik szegletében nyomja el az álom, de tudatosan is választhat más helyet az alváshoz párja mellett, csak hogy a nyugalmát ne zavarja meg. Dönthetnek úgy, hogy csak alkalmanként alszanak külön-külön, de az is jól bevált megoldás lehet egyes szerelemesek életében, hogy mindig külön alszanak.

Egymás mellett aludva is lehet boldogtalan, kihűlőben lévő kapcsolat, és a külön szobában töltött éjszakák sem biztos, hogy a kapcsolat megromlásához vezetnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)