Jump to content

Legyél te az, aki megtöri a csendet

2019. 09. 04. 19:00

Azon vagy, hogy szingli állapotodat „kapcsolatban” státuszra módosítsd? Valószínűleg mindent meg is teszel azért, hogy előbb vagy utóbb megtaláld a párodat.

A kapcsolatig vezető úton akár több randit is magunk mögött tudhatunk. Lehetünk bármennyire kedvesek, könnyen kapcsolatteremtők, ha a másik fél nem áll bele a társalgásba.

Előfordulhat, hogy ez azért történik meg, mert a randipartnered maga olyan típusú ember, hogy nehezen oldódik. Talán ez lehet a magyarázat arra, hogy még ő sem találta meg a társát. Ne ítélj elsőre, fogd fel úgy, rajtad a sor, hogy kihozz a randevúból legalább egy jó beszélgetést. Nincs annál kínosabb, amikor két ember kellemetlen csendben ül egymás társaságában, és a hallgatás egyre kényelmetlenebbé kezd válni. Végül úgy állnak fel, hogy meg sem ismerték egymást, valamint még akár rossz emlékként is megélhetitek.

A személyes találkozást megelőzheti e-mail váltás, vagy ha az internet volt a segítség abban, hogy összehozzon titeket, akkor már tudjátok egymás nevét, valószínűleg fotókat is láttatok egymásról, és ha minden jól megy, akkor bizony az sem okoz meglepetést, ha teljes valótokban találkoztok. Bókot kapni jó, de talán az is jól eshet, ha tőled kapja valaki, így ha jogosnak érzed, akkor jegyezz meg néhány kedvességet felé. Megemlíthető, hogy milyen elegáns, vagy jó a haja, tetszik egy-két kiegészítő, magasabb, mint ahogy azt te gondoltad stb.

Hogy ne alakuljon így egy beszélgetés, eleve azt érdemes mutatni, hogy érdekel a másik fél. – Mert valljuk be őszintén, sok randizás után az ember fia vagy lánya már lehet, hogy eleve kétségekkel teli indul egy következő találkozásra, és a csalódások után már nem mer sok reményt fűzni a következő randevúhoz. – Tehát legyél érdeklődő, próbáld meg kitalálni, hogy melyik az a téma, amely mindkettőtöket leköt és közös. Talán ez lesz a nyitja annak, hogy megeredjen a nyelve és gördülékenyebben folyhasson a beszélgetés, az ismerkedés. Még ha nem is alakul ki mélyebb kapcsolat a találkozásból, akkor is egy jó beszélgetéssel zárhatjátok le a találkozást.

Egyik-másik randevú olyan lazán, gördülékenyen indul, hogy joggal gondoljuk azt, valami elindult közöttünk, ám sokszor csalódunk megérzéseinkben, és a várt hívás, visszajelzés csak nem érkezik meg. Ugyanúgy egy nehezebben induló beszélgetésből is kialakulhat valami nagyon jó. Ha más nem, megmarad egy kellemes találkozásként, de akár komolyabb kapcsolattá is alakulhat, amennyiben ügyesen rátalálunk a közös nevezőre. Ehhez azonban minkét fél szükséges.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)