Jump to content

A szerelem ereje

2019. 09. 06. 19:00

Szerelemféltés mindig volt, van és lesz is. Amíg szerelem van, addig féltékenység, irigység, könny és boldogság is lenni fog a világban.

A szerelem feltüzel, boldoggá tesz és ez még akkor is igaz lehet, ha nem beteljesült a szerelem. Az érzés az, ami a boldogságot okozza. Persze, ha a szerelem kifejezése nem talál célba, és nem viszonozzák, fájdalmas tud lenni. Ugyanolyan fájdalmas lehet annak megtapasztalása, hogy azt feltételezzük, a párunk nem csak minket szeret. A féltékenység nemcsak a kapcsolatokat teheti tönkre, de akár életet is követelhet.

A beteljesült szerelem esetén fürdőzhetünk a boldogságban, ám még így is bennünk motoszkálhat némi félelem amiatt, hogy meddig fog tartani, elhagy a társunk stb. Vágyunk erre az érzésre, a szerelem ugyanis nagy motivátor és mozgatóerő, azonban érzelmi hullámvasútra ülünk fel megtapasztalásakor. Lehetünk nagyon boldogok, emiatt vidámak, aztán váratlanul elkaphat a félelem, a kétségbeesés is.

Az agyunk a legbonyolultabb „szerkezetünk”. Vizsgálatokkal bizonyították azt, hogy a szerelem az agy annak a részében vált ki aktivitást, amelyik a motivációért és a jutalmazásért is felelős. Vagyis a szerelem olyan érzést vált ki belőlünk, mint amit a drogfüggő érez. Amikor szerelmesnek érezzük magunkat, akkor valójában rajongunk a szerelmünk célpontjáért, függővé válunk.

A szerelem nagyon erős érzés, talán a legerősebb, amit az ember érezhet. Erre vágyunk is, keressük is a párunkat, mert az ösztöneink, valamint a társadalom is arra ösztönöz, hogy szaporodjunk, családot alapítsunk.

A szerelem egy pozitív érzelem, ám ennek ellenére mégis kiválthat szorongást, félelmet is. A sok csalódás után nem mindenki hiszi azt el, hogy a szerencse rá is rákacsinthat. A kétely eluralkodhat.

A féltékenység pedig egy külön kategória, amely olyan szintre hajszolhatja a szerelmest, hogy akár tettlegességig, emberölésig is fajulhat.

Van egy jó hírünk is. A szerelem segíthet a fogyásban is. Míg vannak akik, ha megtalálják párjukat és boldogok együtt, akkor megnyugszik az életük is, és a közös evések miatt a testsúlygyarapodás is beindulhat, addig a szerelem motiváció lehet arra, hogy a legszebb, legjobb oldalunkat igyekezzük mutatni szerelmünknek, ezért mindent meg is teszünk annak érdekében: mozgás, odafigyelés az étkezésre, fogyókúra, kozmetikumok használata.

A szerelem tehát mindenképp olyan erős érzelem, amely megmozgatja az ember agyát, szívét egyaránt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)