Jump to content

Dehogy egy harmadik, csak mi ketten

2019. 10. 15. 19:00

Mit tesznek legtöbben, ha meghallják, hogy egy általuk is ismert pár kapcsolata mélypontra jutott, netalán a szétválás mellett döntöttek? Valószínűleg egy harmadik fél feltűnését gyanítják a legtöbben.

A szerelem lángja csitulhat bennünk, ami nem azt jelenti, hogy már nem szeretjük egymást, de jó ideje együtt lenni a párunkkal bizonyos szintű megszokást, biztonságot és kényelmet ad. Már nem kell a párt keresni, más ismerjük egymást, egymás rigolyáit. A közös élet közös gondokat is jelent. A mindennapi életet élve igyekszünk megtalálni helyünket a világban, a munkánkban, de ha nem vigyázunk magánéletünkre, arra a közegre, amely számunkra a menedéket biztosíthatja, jószerivel mindent bukhatunk.

Egy kapcsolat megrontója természetesen lehet egy harmadik fél feltűnése is, azonban többször előfordulhat az, hogy gondok merülnek fel a kapcsolaton belül, amelyről vagy van tudomásuk a feleknek, vagy elképzelhető, hogy a tudatában sincsenek. Aztán számolni kell azzal is, hogy vagy meg akarják javítani az épp botladozó kapcsolatot, vagy nem.

A legnagyobb szerelem átélésekor is megélhetjük azt, hogy nem minden pazar, és negatívumoktól mentes. A gondok azért vannak, hogy megoldjuk azokat, így a kapcsolaton belüli nehézségekre is ez lehet igaz.

Ehhez azonban az szükséges, hogy a felek reálisan lássanak rá saját kapcsolatukra, saját viselkedésükre. Nagy rombolást tud végezni az, ha egyik a másikat nem tiszteli. Ez egy párkapcsolaton belül nemcsak alapvető, de szükséges hogy tiszteljük, megbecsüljük egymást. A becézések is normálisak a szerelmesek között, de a gúnynevek használata már nem.

Az ember ugyan gyarló, és olykor vétkezik, úgy bánt meg másokat, hogy nem is akar. Ez igaz akár annak az embernek az esetében is, akivel együtt élünk. Azonban a szerelem ereje segít beismerni, ha hibáztunk, ám az ítélkezés, a vádaskodás nem elfogadható.

A kapcsolat első idejében szinte biztos, hogy minden időt egymással akarnak tölteni a szerelmesek, de idővel a láng csitulhat. Aki még ekkor sem ad teret társának, még akkor sem, ha arra igény lenne és jelezte is, akkor kényelmetlenné válhat, és az állandóan „üldözött”, ellenőrzött személy vágya az lesz, hogy egyedül lehessen.

A jó kapcsolat titka az, hogy szakítani kell egymásra időt. Szükség van a közös kikapcsolódásra, tevékenységekre, és sokat kell beszélgetni egymással. A sok tennivaló, a munka nem lehet indok, ha az a cél, hogy a kapcsolat életben maradjon.

Teljesen magától értetődő, hogy az életben nem mehet minding simán és problémák jelentkeznek, az azonban már a kapcsolaton belüli állapotot mutatja, ha az egyik fél állandóan lerázza magáról a felelősséget, mindenféle probléma megoldását a másikra hárítja, kibújik a felelősség alól.

A kapcsolatok megromlásának oka lehet, ha a problémamegoldásának hiánya olyan szintre fokozódik, hogy tettlegességig fajul. A fizikai bántalmazáson túl a lelki bántalmazás is szétzilálhatja a párokat.

Minden kapcsolatban jelentkeznek problémák, és a fent felsoroltak közül talán néhányat, még ha enyhe mértékben, de alkalmazhatunk is. Ha felismerted magad vagy a társadat ebben a néhány sorban, akkor az önismeret útján jársz és talán tenni is lehet ellene.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)