Jump to content

A szingliségnek oka lehet

2019. 11. 27. 19:00

Az életünket mi magunk is alakíthatjuk, de sok tényező befolyásolja párválasztásunkat, pályaválasztásunkat is. A szingliség is lehet választott vagy kényszerű életforma.

A hosszú és már egyiküket sem tápláló kapcsolatból való kilépés után a fellélegezhetés következhet. Az a fajta, amikor az egyedüllétet véletlenül sem magányként éljük meg. A tartós egyedüllét azonban a legtöbbünknek nem vágyott állapota még akkor sem, ha nem kesereg folyamatosan azon, hogy nem találta még meg a nagy őt.

Miután kellően kiélvezte az ember szingliségét, talán vágyni fog arra újból, hogy kapcsolatot alakítson ki valakivel. Az erre irányuló nyitottság ismerkedésre késztet minket és talán keresni is kezdjük azt, aki mellett megállapodhatnánk. Az ismerkedések, a randizgatások eleinte jó érzést keltenek bennünk, de minél több a sehová sem vezető találkozás, csevegés, annál inkább elveszíthetjük reményünket, hogy minőségi párkapcsolatot találjunk.

Oka is lehet annak, hogy ha még akkor is egyedül vagyunk, amikor már nem szeretnénk. Megadjuk a lehetőségét egy kapcsolat kialakulására, ha kimozdulunk otthonról, társaságba kezdünk járni, regisztrálunk online társkereső rendszerekben. Ezzel már lépéseket teszünk meg, azonban nem minden helyzetben annyira egyértelmű, hogy csakis a férfi kezdeményezhet. Van, hogy egy aprócska mozdulattal felfigyel ránk a kiszemelt, máskor pedig ennél többre van szükség. A szerelemért olykor ugyanis tenni kell, és ez lehet, hogy csak azt jelenti, hogy merni kell megszólítani.

A szingliségbe beleragadt, de abból kitörni kívánóknak újra ringbe kell szállniuk. Olykor önmagukkal is harcolniuk kell. Saját maguk ellenségeivé tudnak válni azzal, ha nem merik, vagy szándékosan nem akarják kimutatni érzéseiket. Ezzel azonban kétségeket ébresztenek azokban, akik ismerkedni szeretnének velük.

Az ismerkedések során megkedvelhetünk személyeket. A beszélgetése és a találkozás ellenére is lehetséges az, hogy többekkel tartjuk a kapcsolatot, és ez a másik félre is igaz lehet. Mindaddig folytatjuk ezt, míg úgy nem érezzük, hogy egy személlyel egymásra hangolódtunk. A gond csak akkor van, ha az ismerkedés során azt tapasztaljuk, hogy továbbra is keresgél. Ha nem hagyjuk, hogy leülepedjenek az érzések, kialakuljon a szimpátia, túlságosan gyorsan kiszállhatunk abból. Talán olyan gyorsan, hogy igazán esélyt sem adunk magunknak, de másoknak sem.

A szingliség, a korábbi kapcsolatok, a csalódások hatással vannak arra, hogyan próbáljuk meg életünket alakítani. A túl sok seb után arra is kisebb lehet a kedvünk, hogy rávegyük magunkat a társaságba járásra, az ismerkedésre, és ha mégis találkozunk valakivel, akkor néhány randi után várjuk, hogy szerelmet valljanak, elköteleződjenek irányunkba. A türelmetlenség márpedig meggátolhatja a boldogságunkat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelielet.co.hu | képek: pixabay.com)