Jump to content

Mi lesz a vége? Vége lesz?

2019. 12. 06. 19:00

Társadalmi szabályoknak megfelelően igyekszünk élni, mert ezt tanítják otthon és az iskolában is. Ezzel biztosíthatjuk saját nyugodt életünket.

A társadalmi elvárásba beletartozik az is, hogy az élet rendjének alávetve magunkat pár találjunk, családot alapítsunk. A jelenkor fiataljai már máshogy tekintenek a világra, és más szempontokat tartanak fontosnak, ezért egyáltalán nem ritka, hogy a gyermekvállalás időszaka kitolódik annak ellenére is, hogy tartós párkapcsolatban élnek.

Azoktól a pároknak, akik évek óta kapcsolatban vannak egymással, együtt is élnek, gyakran teszik fel a kérdést, hogy mikor házasodnak már össze? Nem egyszer okoztak már a régebb óta egy párt alkotók azzal, nemhogy házasságra nem léptek egymással, hanem elváltak útjaik.

A hosszú idejű együtt járás, együttélés sem garancia arra, hogy összekötik az életüket. Sőt nem egyszer az ilyen párok különválásuk után hamar rátalálhatnak egy új szerelemre, akivel az elköteleződés nagyon rövid időn belül megtörténik.

Miért van az, hogy a sok éves együtt járás nem torkollott házasságba?

Talán az egyik leggyakrabban felmerülő probléma az lehet ilyen esetben, hogy az első nagy szerelem mellett időzik az ember. A nagy érzelmek kihűlése után beleszokhatunk egy ilyen kapcsolatba, és nem akar belőle kilépni senki. Egészen addig, amíg nem válik fojtóvá az együttlét. Talán az is oka lehet annak, hogy a hosszú kapcsolat nem házassággal végződik, hogy nem volt igazán mély szerelem, vagy csak nem a megfelelő időben találkoztak egymással.

A túl hosszú együtt járás nem garancia a házasságkötésre. Ha a hosszú idő alatt nem érzi úgy egyik, másik, vagy akár mindkét fél, hogy a kapcsolat fejlődne. nehogy a házasságig nem jutnak el, hanem szakítanak egymással.

A szerelem habókos. A szerelem olyan ködös állapotot teremthet, hogy akár meggondolatlanul cselekedhetünk. A túl korai összeköltözés már egy jókora lépés az esküvő felé, hiszen az már egy elköteleződés. Lakva ismerszik meg az ember, így szokták mondani. A rózsaszín köd pedig könnyebben felszállhat akkor, ha már közös háztartásban élnek együtt a felek. A hölgyek örülnek annak, ha a párjuk összeköltözik velük, de a következő lépést az eljegyzésben gondolják. Ha erre mégsem kerül sor, annak szakítás lehet a vége.

A közös élet során fény derülhet arra, hogy mennyire passzolnak egymáshoz, így ha egyáltalán nem egyet és hosszú távra terveznek, az biztos út ahhoz, hogy búcsút vegyenek egymástól.

Nagyon nagy befolyással lehetnek a családtagok és a barátok. Nehéz olyan kapcsolatban megmaradni, hogyha a szerelmünket a családból vagy a barátok közül valaki nem kedveli. Még nehezebb, ha többen is vannak, és nem lehet ezt a feszültséget oldani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)