Jump to content

Mivel nem kell már számolni

2019. 12. 17. 19:00

A szerelem csodálatos érzés, de nem minden szerelem tart örökké, és nem is mindig lehet megtartani azt az érzést.

A szerelmek nem egyformák és életünk során több kapcsolatot is magunk mögött tudhatunk, mire megtaláljuk igazi élet- és lelkitársunkat. Amikor pedig bekövetkezik a nagy ő megtalálása, akkor nemcsak szerencsésnek számít az ember, mint ahogy rádöbben arra, hogy mennyire megváltozik a felfogásunk.

Az igazi megtalálásával számos dolog átértékelődik. Amikor igazán szeretünk valakit, és már a rózsaszín köd is felszállat, a hibák is felszínre kerülnek. Még a hibák meglátásával is szeretjük társunkat, ahogy ő is elfogadja a mi hiányosságainkat.

A folyton és mindenfelé megfelelni vágyás felemészthet, de ha az igazival osztjuk meg az életünket, akkor legalább otthon nem kell azon stresszelni, hogy megfelelünk-e párunknak. Ha nem jó ember mellett horgonyzunk le, akkor bizony érezhetjük azt, hogy bármit teszünk, az nem megfelelő. Az igazi, a lelkitárs mellett ezt nem érezzük. Megszűnnek a félelmek és a megfelelni vágyás is.

A párkeresés során, több randevún részt vehetünk, és tapasztalhatunk jót, rosszabbat egyaránt. Már a legelső percekben megfagyhat a levegő egy-egy randin, míg fulladhat kellemes beszélgetésbe. Még a pozitív kimenetel sem garantálja azt, hogy lesz folytatása a randevúnak, de nem mindegy a hangvétel. Nos, amikor megismerkedünk azzal, akivel nem kell megjátszanunk magunkat, elfogadjuk egymást úgy, ahogy vagyunk, ott a csend sem lesz kellemetlen és nyűgös. A csend csak azért állhat be, mert egymást csodáljuk. Annyira egy hullámhosszon működünk, hogy gondolataink java is megegyezik. Egy felé húzunk, hosszú távra rendezkedünk be egymás mellett. Még kimondatlanul is érezzük egymást.

Mellette nem jutnak eszünkbe a régi szerelmek. Esetleg csak azért, mert az igazi mellett döbbenünk rá, hogy mennyire máshogy is lehet szeretni. Jó érzéssel tölthet el, hogy megtaláltuk a párunkat, a lelki társunkat, éppen ezért belátjuk azt, hogy az egykori szerelmek nem véletlenül értek véget.

Még a nagy szerelem és a jó párkapcsolat sem jelenti azt, hogy nem lehetnének olykor külön-külön a párok. Kell a szabadság. Az igazi lelkitárs megtalálásával még a tőle külön töltött időben sem azon jár az eszünk, hogy kivel van, mit csinál, mert meg sem fordul a gondolatunkban, hogy tehet valami rosszat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)