Jump to content

A legalkalmasabb időpont a bemutatásra

2019. 12. 19. 19:00

A karácsony mindig különleges. Akkor is, ha a megszokott ütemben halad minden évről évre. Van, akinek különösen fontos most ez az ünnep.

A szeretet ünnepén összeülnek a családi és baráti közösségek a közös ajándékozás és a finom falatok elfogyasztása miatt. A kellemes beszélgetések, a közösen töltött időre kellemes visszaemlékezni még évekkel később is. Vannak ugyanis olyan karácsonyok, amelyek belénk ívódnak, felejthetetlenné válnak.

A karácsony remek alkalom lehet arra is, hogy egy új tagot köszöntsünk, bemutassunk. Ha ránk talált a boldogság, a szerelem, akkor annak is eljöhet az ideje, hogy a család is megismerje választottunkat. Akinek ez még hátravan, a karácsonyi együttlétek ideálisak lehetnek arra, hogy összeismerkedjen a választottunk a családunkkal.

Mindenképpen nagy esemény ez az életünkben, hiszen ha a párunk is szeretné látni szüleinket, testvéreinket, barátainkat, az mindenképpen azt mutatja, hogy hosszabb távra tervez. Ez egy nagy lépés a kapcsolatban, de éppen emiatt szeretné mindenki, hogy az első találkozás jól sikerüljön.

A karácsony a szeretet ünnepe, és talán a legjobb alkalom is arra, hogy együtt legyen a család, mégse úgy állítsunk be a még mások által ismeretlen szerelmünkkel, hogy be sem jelentettük azt. A váratlan helyzetben benne lehet az, hogy jól sül el, de mi van, ha nem? Az a cél, hogy a párunkat megkedvelje a család. A hirtelen ötlet pedig nem garantálja ezt.

Úgy helyes, ha a párunkat is beavatjuk, hogy mire készülünk. Ha megérett arra a kapcsolat, hogy a bemutassuk egymást a családjainknak, akkor még arról is gondoskodni szükséges, hogy egyesekről némi információval szolgáljunk párunk számára. Készítsük fel arra, hogy mi az, amivel közelebb kerülhet egyesekhez, és milyen témát illő elkerülni azért, hogy nehogy vita kerekedjen.

Ha a karácsonyi bemutatás során nemcsak néhány órányi ott tartózkodást jelent, hanem több napig tartózkodunk ott, akkor azt is elő kell készíteni. Emiatt is érdemes elkerülni a meglepetésszerű látogatást. Ahhoz, hogy ott aludjunk szüleinknél az új párunkkal, érdemes bejelentkezni, mert aszerint kell készülni.

Minden családnak megvan az ünnepi menete, szokása. Ebbe is illik beavatni a még „idegent”, hogy nehogy a helyszínen találkozzon az újdonsággal és kellemetlenül érintse. Sőt, akár ki is hagyható egy-egy momentum. Ellátogathatunk együtt más családtagokhoz, barátokhoz, de akár egy séta is elegendő, hogy egy kicsit együtt legyünk a párunkkal. Ez persze több napos családlátogatás során megvalósítható.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)