Jump to content

Klimax ellenes együttlétek

2020. 01. 21. 19:00

Sokat teszünk és tehetünk szépségünk és fiatalságunk megtartásáért. Nem is kevesen vannak azok, akik az egészen drasztikus módszerekbe is belemennek azért, hogy fiatalabbnak láttassák magukat.

Az élet természetes velejárója, hogy napról napra idősebbek leszünk. Nemcsak a korunk száma nő, hanem a sejtjeink is megöregednek, veszítenek rugalmasságukból a szövetek, máshol felesleg gyűlik fel. A szervezet már nem úgy választ ki, nem úgy éget energiát sem idősebb korunkra, mint ahogy azt fiatalabb korunkban tette.

Egészséges életmóddal, amelybe az étkezésen túl a rendszeres mozgás is beletartozik kordában tartható a test, a bőr és az elme öregedése is. Mindez akkor lesz igazán teljes, ha az egészség mellé kiegyensúlyozott magánélet is társul.

A szerelem, a megfelelő társ magunk mellett tudása nemcsak a leket tölti fel, hanem a testet is. A jó kapcsolatban feltételezhető az aktív szexualitás is, amely ugyancsak természetes és szükséges motivációt jelent a kapcsolatokban.

A teendők, az elfoglaltságok mindenki esetében bőven adnak feladatokat, és nap végére talán már erőnk sincs semmihez, mégis időt kell szakítani egymásra akkor, ha fontos, hogy ne kopjanak ki az érzelmek, a szenvedély a kapcsolatból.

A szex persze nem jelenthet mindent, de nagy összetartóerő, és még az egészségünkre is jó hatással lehet. Dupla örömöt adhat tehát az aktív szexuális élet hosszú távon.

Szakemberek szerint a korai klimax kialakulásának egyik természetes ellenszere az lehet, ha rendszeres nemi életet élünk.

Mindenki nagyon elfoglalt, de a párunkra, a családunkra és magunkra muszáj időt szánni. A párkapcsolatban az intimitásnak akkor is nagy szerepe van, ha már régóta együtt vagyunk. Nemcsak a kapcsolat minőségét lehet felturbózni, hanem késleltetni lehet a változókort is.

A heti minimum egyszeri szexuális együttlét jelenti azt a minimumot, amely a menopauzát késleltetheti.

A szervezetünk jól összerakott rendszer, amely reagál a környezetére, mindenre. A rendszeres szexuális élet mellett a szervezet aktívan tartja a női szervezetet arra, hogy a fogantatás bekövetkezhessen, vagyis van ovuláció, peteérés, menstruáció. A rendszertelen, elritkázott nemi élet arra készteti a szervezetet, hogy a női ciklusra ne pazaroljon külön energiát, mert nincs értelme.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)