Jump to content

Az álarc mögött

2020. 02. 06. 19:00

A szingli létben eljuthatunk arra a pontra, hogy véget szeretnénk annak vetni. Az ismerkedés pedig van, hogy kalandtúrát jelent.

Sokak számára ismeretlen kifejezés a ghosting. Talán azért, mert olyan szerencsések, hogy boldog párkapcsolatban élnek. Aki azonban nem azonnal találja meg a párját, és addig is rögös úton kell haladni, talán már hallotta. Akár ismeretlen is lehet a kifejezés, de talán maga a viselkedés nem.

Minél több idő szükséges, hogy megtalálja valaki a párját, annál többet randevúzik. Egy-egy ilyen ismerkedés pedig nyomokat hagyhat maga után. Ha jól sikerült, akkor azért, mert várható a folytatás, ha viszont rosszul, akkor azért emlékszünk rá.

Azt gondolnánk, hogy a jó randi után biztos folytatás következik. Miért is ne gondolná így az ember? Minden jól ment, nem volt nyűgös a találkozás, kellemesen elbeszélgettünk, közös értékrendeket is felfedeztetek egymásban. Aznap, vagy másnap pedig még jelentkezik is, és további randevút kér. Mi ez, ha nem út egy kapcsolatig? Csakhogy egy-két kellemes találkozás még nem garancia arra, hogy a kapcsolat komolyodik. A ghosting abban nyilvánul meg, hogy ezután nyomtalanul és szótlanul illan el a személy az életünkből. Az okát nem tudjuk meg, mert nem is jelentkezik.

Ha már a ghostling is túlságosan extrém ismerkedési módnak tűnik számodra, akkor valószínűleg a whelming sem fog tetszeni.

Az online ismerkedésnek megvan a maga előnye. A legnagyobb talán az, hogy az otthonunkból sem kell kimozdulni azért, hogy új személyekkel ismerkedjünk meg. Több napon át mehet így egy ismerkedés, mire eljutnak arra a pontra, hogy személyesen is meg szeretnék ismerni egymást. Az online folytatott ismerkedés, beszélgetés során kellemes beszélgető partnert ismerhetünk meg a másik személyében, aki ráadásul humoros, intelligens, kedves, optimista, őszinte. A találkozón pedig csak pislogunk, mert az a személy, akivel élőben is találkozunk, valójában egy önelégült, beképzelt és nárcisztikus személyiség, aki közel sem azt az énjét mutatja, mint amikor még csak interneten beszélgettetek. Nem kiábrándító?

Ilyen tapasztalásokkor megcsappanhat a kedvünk, az emberekbe vetett hitünk. Vagy a sorsra bízzuk magunkat, vagy pedig igyekszünk talpraesettebben kiszúrni a sehová sem vezető ismerkedéseket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)