Jump to content

Az egyedüllét öröme

2020. 02. 12. 19:00

Nem vagy egyedül, ha úgy érzed, hogy nem találod a helyed. Többször lehetünk ilyen állapotban. Ne ijedj meg, ez sokakkal előfordul.

 

Ahogy mondani szokták, ami nem öl meg, az megerősít. Így ha abba az élethelyzetbe kerülünk, hogy az az érzés kerít hatalmába, nem vagyunk jó helyen, mintha nem az utunkat járnánk, az erős jelzés. Nemcsak ezt érezzük, hanem ténylegesen így van. Ez az érzés az, amely arra sarkall, hogy gondolkodjunk az életünkön, sőt mi több, tegyünk valamit azért, hogy visszajussunk a helyes ösvényre. Még pontosabban, a saját utunkra.

Már gyermekként álmodozunk felnőtt életünkről. Az elképzelés nagyon sok esetben a felnőtté válásig többször módosul, így mire a tényleges világban találja magát az ember, addigra nyomokban sem tartalmazza a valóság a gyermekkori álmokat.

Az idősödő korosztály és főleg a férfiak esetében szokták használni a kapuzárási pánik kifejezést, de a saját életbe belekezdeni legalább olyan félelmetes és frusztráló lehet. Az iskolapadból kiesve – legyen az közép vagy felsőfokú – a munka világa vár a felnőttekre. A munka fizetést feltételez, és a saját kereset után elvárható, hogy a fiatal saját életet is kezdjen előbb vagy utóbb.

Az önálló élet megkezdése ma már kitolódhat. Sokan még harmincas éveik közepén is élvezik a szülői ház kényelmét, a szülők kényeztetését. A társadalmi nyomás azért motiváló erő lehet, valamint a saját igény is meglehet már a saját élet és család alapítására, ám ez a terv van, hogy később következik be.

Talán a környezetedben lévő kortársaid már családot alapítottak, megkezdték felnőtt életüket, de te még egy társat sem tudsz felmutatni, vagy ne adj isten, még a szüleinél élsz, annak vannak előnyei, amelyet ki lehet használni.

Ha vágysz is már kapcsolatra, de nincs kilátásban semmi, akkor tekints úgy jelenlegi életedre, mint szabadidő, amellyel aszerint is rendelkezhetsz. Most tedd meg azt, amit családosan már sokkal nehezebb. Utazz, ha arra vágysz. Láss világot! Ha nem szeretsz egyedül menni, csatlakozz csoportos utazáshoz. Ez az idő alkalmas arra, hogy megismerd önmagadat, és arra is, hogy megadd magadnak mindazt, amire vágysz.

Mondani könnyebb, mint megtenni, de engedd el azokat a szavakat, amelyek a társadalmi elvárásokkal kapcsolatosak. Te más vagy, még szabad. Ha már vágysz is a kapcsolatra, attól fogva más világba csöppensz. Addig élvezd a saját életedet, és senki mással ne foglalkozz. Még akkor is, ha gyermekkori álmaidhoz nem közelít egyáltalán a jelenlegi.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)